Vraag een gratis offerte

Design ramen en deuren: dit zijn de drie grote trends!

clock min. reading time
  • design deuren
  • design kozijnen
  • design voordeur
  • design-ramen
  • interieurtrends
  • nieuwe-deur
  • trends-deuren
  • trends-kozijnen

Ramen en deuren hebben een bepalende invloed op het interieur en het exterieur van je huis. Door voor design ramen en deuren te kiezen, krijgt je huis meteen een klassevolle uitstraling. Meubels, verlichting en andere interieuraccenten komen beter uit en ook je gevel oogt plots een stuk strakker. Als je investeert in design ramen en deuren, wil je natuurlijk helemaal mee zijn met de allernieuwste designontwikkelingen. Ontdek hier alvast de drie grote trends!

1. Kleuren die tot de verbeelding spreken

“Van alle soorten schoonheid schept het oog het meest genot in kleuren”, zei de Britse politicus en schrijver Joseph Addison al in 1712. Vandaag is die leuze meer dan ooit van toepassing, zeker bij design ramen en deuren. Kleuren vormen een cruciaal onderdeel van de hedendaagse architectuur en zijn dé manier bij uitstek om de juiste sfeer te creëren. Ze kunnen harmoniëren of

contrasteren, accentueren, aanvullen of temperen.

Doordat de kleur van de kozijnen  zo bepalend is voor het uitzicht van je woning, is het belangrijk een kleur te kiezen die niet alleen buiten maar ook binnen perfect past. Met onze 360°-ramen en -deuren is dat perfect mogelijk. Met het unieke 360°-kleurprocédé worden de kunststof profielen rondom rond, aan de vier zijden gekleurd. Zo zie je nergens nog blinkende kunststof, zelfs niet aan de binnenkant. 360° is beschikbaar in een rijke waaier aan kleuren, zodat er zeker een design raam is dat bij je unieke stijl past.

2. Lichtheid en elegantie

Wie design zegt, zegt ruimte en minimalisme. Deze designprincipes zijn niet in het minst van toepassing op design ramen en deuren. Fijne en elegante profielen zorgen voor een strakke look, een fantastisch uitzicht en meer lichtinval. Met onze nieuwe Zendow#neo Premium kunststof ramen stellen we voortaan nóg fijnere en elegantere kozijnen voor. Ze bestaan uit 6 kamers en kunnen uitgerust worden met beglazing tot 54mm. Het kader met thermische verstevigingen is onveranderd gebleven, maar de vleugels hebben verscheidene verbeteringen ondergaan. Het resultaat? Betere thermische isolatie en lichtere kozijnen!

3. Warmte en authenticiteit

Een design woning moet niet alleen strak en modern ogen, ze moet tegelijk ook warm en gezellig zijn. Opnieuw speelt de afwerking van je ramen en deuren een cruciale rol. In ons 360°-kleurengamma worden de kozijnen voorzien van een coating die is gewapend met harde polyamidekorrels. Het eindresultaat is een satijnachtige, matte look en een korrelige structuur die prettig aanvoelt en een warme uitstraling creëert.

Ook authenticiteit heeft op dat vlak een belangrijke functie. Deceuninck kunststof kozijnen zien er op geen enkel manier kunstmatig uit. Zo zijn onze Zendow#neo Autenticaramen niet meer te onderscheiden van traditionele houten raam. De kozijnen lijken precies echt hout, maar scoren veel beter op het vlak van onderhoud.

Zijn onze prachtige design ramen en deuren iets voor jou? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze dealers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!