Vraag een gratis offerte

Strak én uitnodigend: een modern terras heeft het allemaal

clock min. reading time
  • modern terras
  • modern tuinterras
  • moderne-tuin
  • strak terras
  • strakke-tuin
  • terras ideeën
  • tuin ideeën
  • tuinaanleg

Moderne, strak aangelegde tuinen kunnen iedereen bekoren. En dat heeft zo zijn redenen. De juiste tuinarchitectuur tovert het lapje groen aan je huis om in een ware oase van rust. Structuur aanbrengen in je groene paradijs? Dat doe je met hagen, plantenbakken en een elegant terras.

Een uitnodigend en modern terras

In de hedendaagse tuinarchitectuur is er veel aandacht voor leven in de tuin. Het terras speelt daarin een belangrijk rol: het is de plek bij uitstek om gezellig samen te eten, een boek te lezen en te genieten van de zon. Je tuin is daarom het best uitnodigend! Ja, óók in een strakke tuininrichting. Kleur is daarbij essentieel: de juiste kleur doet echt wonderen voor de sfeer van je terras. Tip: sta stil bij de lichtinval op verschillende momenten van de dag en kies een kleur die altijd tot zijn recht komt.

Breng leven in je tuin

Eigentijdse tuinen en wilde natuur zijn twee handen op een buikt. Dat lijkt misschien een tegenstrijdige stelling, maar toch is het zo. Naast de strakke elementen zoals bijvoorbeeld je terras komen wildere planten perfect tot hun recht. Vaste planten of heesters met een mooie jaarlijkse bloei geven je tuin een speels aspect. Bovendien brengen ze onmisbare warmte in de tuin. Zeker het overwegen waard!

Spreek de zintuigen aan

Een strak, modern terras mag natuurlijk geen steriele of koude uitstraling hebben. Door de lijnen van je terras te doorbreken met een decoratief element, creëer je een zintuiglijke ervaring om u tegen te zeggen. Denk daarbij aan een verhoogde bloembak of een fraai waterelement. Dat zijn eenvoudige ingrepen waarmee je meteen een zen-sfeer oproept.

Het ene terras is het andere niet

Heb je thuis de luxe van een ruime tuin? Dan is het misschien interessant om te werken met verschillende terrassen die elk hun eigen functie dienen. Het terras aan je huis is ideaal voor een gezellige barbecue, om vrienden te ontvangen en om een babbeltje te doen. Dieper in de tuin leg je dan weer een oase van rust aan, omringd door hoge planten die privacy schenken. Ideaal om je even terug te trekken en je batterijen op te laden na een drukke werkweek.

Kan je niet wachten om een eigentijds terras aan te leggen? Met een milieu- en onderhoudsvriendelijk Twinson-terras zit je alvast helemaal goed. Meer info nodig? Bestel dan de brochure of vraag een gratis staal aan.