Vraag een gratis offerte

De voordelen van ramen en deuren met kunststof hardschuim

clock min. reading time
  • duurzaam bouwen
  • kunststof hardschuim
  • kunststof kozijnen voordelen
  • kunststof ramen en deuren

Kiezen voor kunststof ramen en deuren is vandaag één van de beste manieren om je huis te isoleren. Ze houden de temperatuur in je huis op peil, zorgen voor een lagere energierekening en stoppen storende buitengeluiden. Een kunststof raam lijkt vandaag in niets meer op een kunststof raam van tien jaar geleden. De kunststof technologie is de jongste jaren namelijk sterk geëvolueerd. Ontdek hier de voordelen van kunststof hardschuim!

Kunststof hardschuim: inwendige kracht

Kunststof hardschuim is een essentieel onderdeel in de vernieuwende Linktrusion-technologie die Deceuninck gebruikt voor zijn Zendow#neo Standaard en Zendow#neo Premium kozijnen. Thermische versterkingen zijn er geïntegreerd in het raamkozijn. De kern van de versterkingen is gemaakt van staaldraad in kunststof hardschuim met rondom een kunststof ‘skin’. Dit in tegenstelling tot glasvezelversterking, die onmiddellijk mee in het profiel verwerkt wordt.

Kunststof hardschuim: beter dan de norm

Dankzij het kunststof hardschuim binnenin doet de Linktrusion-technologie beter dan de normen voor lage-energiehuizen. Met een driedubbele beglazing (Ug: 0,4) haalt een Premium raam een Uw-waarde van 0,65. Wat maakt Zendow#neo Premium verder zo bijzonder?

  • Thermische versterking met ingebouwde staaldraad in hardschuimkern in het kader
  • Continue glasvezelstrips voor een perfecte isolatie in de vleugel
  • Geen traditionele gegalvaniseerde stalen versterking meer

Kunststof hardschuim: luchtdicht inbouwen

Kunststof hardschuim is niet alleen van waarde voor de Linktrusion-technologie maar ook voor het luchtdicht inbouwen met het Deceuninck prekader. Dit afwerkingsprofiel helpt een luchtdichte aansluiting tussen muur en kaderwerk te maken. Aangezien het is opgebouwd uit isolerend kunststof hardschuim, zijn de isolatieprestaties uitstekend.

Kunststof hardschuim: 100% gerecycleerd

Kunststof hardschuim is niet alleen duurzaam dankzij de uitstekende isolatiewaarde, het is ook 100% recycleerbaar. De voorbije 25 jaar ontwikkelde Deceuninck producten en processen waarmee we elke beschikbare kilo gerecyclede kunststof verwerken in nieuwe raamsystemen en bouwproducten!

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!