Vraag een gratis offerte

Duurzame kozijnen en deuren dankzij gerecycled kunststof

clock min. reading time
  • duurzaam bouwen
  • hergebruik-kunststof
  • kunststof kozijnen
  • recycling kunststof

De kunststof van Deceuninck ramen en deuren is naast superisolerend, onderhoudsvriendelijk en elegant ook op-en-top duurzaam! Want onze kunststof kozijnen, die zijn 100% recyclebaar. Je hoort het goed: wij verwerken 100% van de gerecyclede grondstof. 50 jaar geleden begon Deceuninck recyclebare producten te ontwerpen en vandaag sluit de kring volledig.

Gerecycled kunststof: niets gaat verloren!

De duurzame eigenschappen van kunststof uiten zich in de hoge isolatiewaarde van het materiaal en in de lange levensduur. Als grootste kunststof recycler in de Benelux, sluiten wij de volledige waardeketen. Niets van het kunststof materiaal gaat verloren. Alles wordt gerecycled en opnieuw verwerkt in onze raamsystemen en andere producten.

Oude, gedemonteerde ramen worden naar onze recyclingfabriek gebracht en omgezet in gerecycled kunststof van uitstekende kwaliteit. Afgedankte maar daarom niet minder waardevolle kunststof krijgt zo toch nog een nuttige bestemming.

Gerecycled kunststof: basis voor nieuwe topproducten

Ramen en deuren met gerecycled kunststof boeten niet in aan kwaliteit, integendeel! Gerecycled kunststof legt mee de basis voor topkwaliteit. Zo is gerecycled kunststof onderdeel van de vernieuwende Linktrusion-technologie voor de productie van Zendow#neo Standaard en Zendow#neo Premium ramen. Linktrusion koppelt hardschuim/gerecycled kunststof aan staaldraad en continue glasvezels (Premium). Het resultaat: een unieke mix van stevigheid, energieprestaties en duurzaamheid.

Dezelfde kleurenwaaier, nóg duurzamer

Raamkozijnen met gerecycled kunststof zijn met het oog niet te onderscheiden van andere kunststof ramen. Met de juiste coating krijgt elk gerecycled kunststof raam dezelfde klasse-uitstraling. Van buiten én van binnen. 360°-ramen zijn integraal gekleurd, aan de vier zijden. Voor het coaten maakt Deceuninck gebruik van watergedragen verf. Op het einde van hun lange levensduur kunnen de kozijnen probleemloos opnieuw in productie worden verwerkt.

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!