Vraag een gratis offerte

Kunststof deuren

Energiezuinig bouwen: kies de juiste deuren en kozijnen

clock min. reading time
 • duurzaam bouwen
 • energie besparen
 • energieneutraal bouwen
 • energiezuinig bouwen
 • huis isoleren
 • isolerende-deur
 • kozijnen isoleren
 • kunststof deuren en kozijnen
 • pvc ramen en deuren
 • ramen isoleren
 • voordeur-isoleren

 

Bij bouwen en verbouwen moet je rekening houden met de strenge energienormen. Niet alleen steunt energiezuinig bouwen het milieu, het verhoogt ook de waarde van je huis en je bespaart ermee op je energierekening. Om dat alles te bereiken heb je wel de juiste deuren en kozijnen nodig.

Kozijnen voor energiezuinig bouwen

Wie een lage-energiewoning wil bouwen zit met kunststof ramen helemaal goed. De kunststof ramen van Deceuninck combineren een optimale warmte- én geluidsisolatie met een uitgebreid kleurenpalet. In ons assortiment vind je drie kozijntypes (basic, standaard en premium) die stuk voor stuk isolerend, onderhoudsvriendelijk en energiebesparend zijn. Zo vind je gegarandeerd het kozijn dat bij jouw woning en budget past.

Met name onze premium superisolerende kunststof kozijnen overtreffen de eisen voor lage-energiewoningen. De profielen zijn elegant en fijn, maar toch stevig genoeg om driedubbel glas te dragen. Daarnaast zijn ze voorzien van de unieke Linktrusion-technologie en versterkt met continue structurele glasvezels voor een optimale isolatie. Ten slotte zijn de kozijnen voorzien van een luchtdicht prekader, zodat warmte niet door kieren en spleetjes wegglipt.

Deuren voor energiezuinig bouwen

Isolerende kozijnen zijn minder nuttig als de warmte toch nog via je deuren ontsnapt. Maak je woning dus af met isolerende deuren. Ook daarvoor kun je bij Deceuninck terecht. Onze kunststof deuren zien er niet alleen prachtig uit, ze bieden ook een uitstekende isolatie dankzij de luchtdichte afwerking en de Linktrusion-technologie.

De vele voordelen van kunststof

Kunststof heeft dus een bijzonder hoge isolatiewaarde, maar het materiaal heeft nog tal van andere voordelen. Het is namelijk bijzonder onderhouds- en gebruiksvriendelijk. Schilderen is niet nodig! Het volstaat om de kunststofprofielen af en toe te wassen met een zachte spons en water, waaraan je eventueel een mild huishoudelijk reinigingsmiddel toevoegt.

Als je voor kunststof deuren en kozijnen kiest, vind je sowieso een kleur en stijl die bij je woning past. Deuren en kozijnen bepalen voor een belangrijk deel het aanzicht van je woning, dus laat je inspireren door de vele stijlen en kleuren.

Ben je benieuwd hoeveel je bespaart met isolerende ramen en deuren in kunststof? Bekijk dan eens onze gratis energiecalculator. Je hoeft alleen maar je woningtype, kozijnsysteem en verwarmingsmethode in te vullen!