Vraag een gratis offerte

Kunststof deuren

Het materiaal voor je deuren kiezen: zo begin je

clock min. reading time
  • deuren materiaal
  • kunststof deuren
  • kunststof-deuren-voordelen
  • materiaal deuren
  • materiaal-deuren-kiezen
  • pvc ramen en deuren
  • voordelen kunststof

Begint je nieuwbouwwoning vorm te krijgen? Voldoen je huidige deuren niet meer aan jouw eisen voor comfort en design? Tijd om nieuwe deuren te kiezen! Hoewel je waarschijnlijk vooral wakker ligt van de kleur en stijl van je nieuwe deuren, is het materiaal waarvan de deuren gemaakt worden even belangrijk. Dankzij dit overzicht weet je precies waarop je moet letten.

1.      Kijk naar de isolerende eigenschappen

Iedereen die al gebouwd of verbouwd heeft, weet hoe belangrijk isolatie is. Dankzij een goede isolatie bespaar je niet alleen energie en geld, ook je comfort gaat erop vooruit. Kies daarom deuren met uitstekende akoestische en thermische prestaties. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat en een stille leefruimte.

2.      Veiligheid voorop

Daarnaast is natuurlijk ook je veiligheid belangrijk. Het materiaal van je deuren bepaalt voor een groot deel hoe snel dieven je woning kunnen binnendringen. Als je kiest voor deuren van Deceuninck, kun je rustig slapen. Ze zijn namelijk gemaakt van een kunststof dat versterkt is met gegalvaniseerd staal.

3.      Kies een duurzaam materiaal voor je deuren

Je deuren moeten jou niet alleen het nodige comfort bezorgen, ze moeten ook milieuvriendelijk zijn. Kies daarom een producent die gebruikmaakt van recyclebare materialen. Bij Deceuninck zetten we de theorie om in de praktijk en geven 100% van de gerecyclede grondstof een nieuw leven in de vorm van andere bouwproducten.

4.      Onderhoudsvriendelijke deuren

Hoe minder we moeten schoonmaken, hoe meer tijd er is om met vrienden af te spreken, een boek te lezen of een ontspannend bad te nemen. Voor een heerlijk ontspannen leven, kun je dus het beste kiezen voor onderhoudsvriendelijke deuren. Kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft nauwelijks onderhoud nodig.

5.      Niet onbelangrijk: de prijs-kwaliteitverhouding

Vergeleken met hout biedt kunststof een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien krijg je een lagere energierekening doordat je minder moet verwarmen!

Ben je ervan overtuigd dat kunststof het ideale materiaal voor jouw deuren is? Vraag een offerte aan of ga langs bij een van onze dealers!