Vraag een gratis offerte

Isoleren zonder luchtdichtheid is nutteloos

clock min. reading time
  • isolatie ramen
  • kunststof kozijnen
  • kunststof ramen
  • kunststof-ramen-3
  • luchtdichte deuren
  • luchtdichting
  • ramen isolatie

Via gaten en kieren gaat er in heel wat huishoudens veel warmte in huis zomaar verloren. Een kwart van de binnenhuiswarmte ontsnapt daarbij nog altijd langs de ramen. En dat heeft natuurlijk zo zijn gevolgen voor je energierekening én je leefcomfort. Een spijtige zaak, zeker als je beseft dat het warmteverlies eenvoudig te voorkomen valt. Het codewoord? Luchtdichtheid!

Hieronder lees je er alles over.

Isoleren zonder luchtdichtheid: verloren moeite

Als je een gebouw isoleert, maar geen aandacht besteedt aan luchtdichtheid, verspil je in feite gewoon je geld en je tijd. Spleten en keren in de gebouwschil zorgen namelijk voor thermische lekken en elk luchtlek brengt bovendien een akoestisch lek met zich mee. En natuurlijk is een luchtdichte woning een belangrijke voorwaarde voor een goed functionerend ventilatiesysteem.

De luchtdichtheid is een doorslaggevende factor voor de energieprestaties van een gebouw. Door er op te letten, haal je het E-peil gemakkelijk met 10 E-punten naar benden. En dat is een hele opsteker voor de temperatuur in huis en natuurlijk je energiefactuur.

Luchtdichtheid: hoe werkt het?

Voor een optimale luchtdichtheid is het belangrijk om onder meer de voeg tussen het raam en de luchtdichte laag van de binnenmuur naadloos af te sluiten. Dat is in geen geval een eenvoudige opdracht. Onze tips: laat de luchtdichte plaatsing van je kunststof ramen over aan een ervaren vakman. Onze Partners kennen de regels van de kunst en klaren de klus snel en volledig volgens de spelregels. Zo voorkom je een niet-luchtdichte aansluiten van het buitenschrijnwerk en alle onaangename gevolgen die ermee gepaard gaan.

Deceuninck Prekader: luchtdichtheid gegarandeerd

We beseffen bij Deceuninck maar al te goed dat luchtdichtheid een hekel punt is. Daarom investeerden we de voorbije jaren heel wat in het vinden van een degelijke oplossingen. Het resultaat? Het Deceuninck Prekader. Dit profiel is opgebouwd uit isolerend kunststof schuim, waarbij enkele delen nog eens van een extra laag voorzien zijn voor functionele doeleinden. Het wordt eenvoudigweg op de rug van het raamkader geklikt en garandeert zo een perfect luchtdichte plaatsing van raamaansluitingen.

De installatiekosten van het Deceuninck Prekader zijn overigens tot een minimum beperkt. Zowel het pre- als het raamkader zijn gemakkelijk te assembleren. Doordat er al een dichting is voorzien tussen het Prekader en het raamkader, heb je geen traditionele raamkaders meer nodig, waardoor de plaatsing snel kan gebeuren.

Interesse in een kunststof raam met uniek Prekader? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!