Vraag een gratis offerte

Kleuren kiezen voor je deuren en kozijnen? Enkele tips!

clock min. reading time
  • kleur deuren
  • kleur ramen
  • kleuradvies
  • kleuren persoonlijkheid
  • kleuren-combineren
  • kleurencombinaties
  • kleurenpsychologie
  • kleurstalen

 

Hebben jouw deuren en kozijnen hun beste tijd gehad en denk je eraan om ze te vervangen? Doen! Nieuwe deuren en kozijnen in kunststof zijn een investering in de toekomst en bieden je tal van voordelen. Maar weet je ook al welke kleuren je wil? De meest geschikte kleuren kiezen is erg belangrijk, want uiteindelijk bepalen die in grote mate de look van je woning.

Een gevarieerde waaier aan mogelijkheden

Over een gebrek aan keuze hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. De kunststof deuren en kozijnen van Deceuninck zijn verkrijgbaar in ruim honderd kleuren. Je vindt in onze collectie niet alleen effen kleuren, maar ook speciale coatings die een metaal- of houteffect creëren. Ook kun je kiezen voor verschillende kleuren aan de binnenzijde en de buitenzijde. Wat je smaak ook is, er is sowieso een tint beschikbaar die perfect bij jouw woning past.

Ontdek onze kleurensimulator

Kleuren kiezen kun je beter niet doen door urenlang naar staaltjes te turen. Om een kleur écht te kunnen beoordelen, moet je hem in de reële gebruikssituatie zien. Het is namelijk essentieel om de kleuren van je deuren en kozijnen af te stemmen op het algemene kleurenpalet van je woning – en zelfs van de omgeving. Daarbij streef je naar een harmonieus evenwicht.

Om makkelijk een oordeel te vellen, kun je onze handige online kleurensimulator gebruiken! Laad een foto van je huis op en kies met enkele muisklikken de best passende kleuren voor je deuren en kozijnen. Je ziet meteen of bepaalde contrasten al dan niet werken en of de kleuren die je op papier mooi vond ook in hun uiteindelijke omgeving tot hun recht komen.

Kleuren kiezen: ook een kwestie van psychologie

Smaak en harmonie zijn natuurlijk belangrijk, maar vraag je ook af wat het effect zal zijn van de kleuren die je kiest voor je deuren en kozijnen. Kleuren roepen namelijk verschillende emoties op. Enkele voorbeelden? Groen geeft rust en wordt geassocieerd met rijkdom. Blauw wordt weer gezien als een kleur die veiligheid en vertrouwen oproept.

Kom je er niet meteen uit? Laat je dan zeker adviseren. Onze dealers staan klaar om je te helpen de perfecte kleuren voor jouw deuren en kozijnen kiezen.