Vraag een gratis offerte

Kunststof deuren

Kunststof deuren: de voordelen op een rijtje

clock min. reading time
  • aluminium deuren
  • houten deuren
  • kunststof deuren
  • kunststof kozijnen en deuren
  • kunststof voordeur
  • nieuwe voordeur
  • pvc ramen
  • voordelen kunststof
  • voordelen kunststof deuren

Aluminium, stalen, houten, glazen en kunststof deuren: gebrek aan materiaalkeuze voor je deuren is er dezer dagen zeker niet. En soms zie je daardoor het bos niet meer door de bomen. Om die moeilijke keuze te vergemakkelijken, lichten wij alvast de grootste voordelen van kunststof deuren toe.

Kunststof deuren: hoge isolatiewaarde

Een van de grootste voordelen van kunststof deuren is dat ze een hoge isolerende functie hebben.  Ze scoren zelfs beter op vlak van isolatie dan deuren uit aluminium. Hout is ook een goeie isolator, maar vergt dan weer veel onderhoud. Daarnaast zijn houten deuren ideaal voor landelijke woningen, maar zijn ze minder geschikt voor woningen met een moderne uitstraling. Kunststof deuren passen in beide. Kies je voor kunststof deuren van Deceuninck? Dan geef je dieven geen kans, aangezien de deuren kunnen worden verwerkt met de nieuwste glasvezeltechnieken.

Amper poetswerk

Kunststof deuren vergen weinig onderhoud, want je hoeft ze – in tegenstelling tot houten deuren – niet te verven na enkele jaren. Heb je toch gekozen voor houten deuren? Hou er dan rekening mee dat de verf na verloop van tijd kan afbladderen. Als je niet snel genoeg ingrijpt, kan er zelfs houtrot ontstaan. Kies je voor kunststof deuren? Dan ondervind je geen problemen qua onderhoud, want ze houden vuil en stof tegen. Indien je deuren toch wat poetshulp kunnen gebruiken, reinig ze dan met een sopje op basis van water en een neutraal schoonmaakmiddel.

Een goedkope optie

Heb je een beperkt budget? Ook dan is kunststof nog steeds een optie. Zulke deuren besparen je namelijk een flinke duit ten opzichte van hout of aluminium.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Hout mag dan wel charme uitstralen, kunststof moet zeker niet onderdoen. Zo bestaan er kunststof kozijnen en deuren met houtreliëf. Je vangt dus meteen twee vliegen in één klap! Kunststof deuren zijn bovendien ook nog in tal van andere kleuren beschikbaar.

Wil je kunststof deuren aanschaffen? Bezoek een van onze dealers of vraag vrijblijvend een prijsofferte aan.