Vraag een gratis offerte

Kunststof en duurzaamheid: twee handen op één buik

clock min. reading time
  • kunststof kozijnen
  • kunststof ramen
  • recycleren kunststof
  • vinyl2010
  • vinylplus
  • vkg

Eigentijds wonen houdt meer in dan alleen design. Een innovatieve woning blinkt ook uit in comfort, energiezuinigheid en duurzaamheid. Bij Deceuninck ben je hiervoor in ieder geval aan het juiste adres, want al deze eigenschappen zitten perfect verweven in onze hoogisolerende kunststof ramen. Ontdek hier waarom kunststof en duurzaamheid altijd in één adem genoemd worden.

Kunststof en duurzaamheid: een gesloten circuit

De term ‘duurzaam’ wordt te pas en te onpas gebruikt. Laat ons dus duidelijk stellen: kunststof ramen zijn pas écht duurzaam als de hele waardeketen van het product duurzaam is. Dat beseffen we bij Deceuninck maar al te goed. We voorzien dan ook een gesloten circuit voor al onze producten:

  • Een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk van de productie.
  • Onze bouwproducten staan garant voor een lange levensduur, weinig onderhoud en topisolatie. Met veel trots kunnen we je zeggen dat onze ramen 50 jaar meegaan.
  • Alle producten worden op het einde van hun levenscyclus volledig gerecycleerd. Pas dan is de kringloop echt gesloten.

Van Vinyl2010 naar VinylPlus en VKG

In 2000 stond Deceuninck mee aan de wieg van EPPA, de sectororganisatie die de Europese fabrikanten van kunststof ramen samenbrengt. Zo droegen we bij aan de Vinyl2010-doelstelling, een vrijwillig engagement dat de recyclage van 200.000 ton ‘postconsumer’ kunststof inhield tegen 2010. Met 260.000 ton gerecycleerd kunststof werd deze doelstelling ruimschoots behaald.

Met VinylPlus, de opvolger van Vinyl2010, gaan we een flinke stap verder. VinylPlus verbindt zich ertoe om jaarlijks 800.000 ton kunststof te recycleren tegen 2020. Ook deze ambitieuze doelstelling is perfect haalbaar, mede dankzij constante innovatie. Deceuninck verwerkt als pionier in de sector 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. Deceuninck is daarmee het grootste recyclagebedrijf van kunststof in de Benelux.

In Nederland is Deceuninck daarnaast ook nog Recyclepartner van branchevereniging VKG

Gerecycleerd kunststof: evenwaardig aan andere kunststofproducten

Nieuwe ramen en deuren die gerecycleerd kunststof bevatten, kunnen zonder problemen opboksen tegen andere kunststofproducten. En de gerecycleerde kunststof ramen van Deceuninck zijn natuurlijk ook gewoon erg mooi. Dankzij de juiste coating krijgt elk gerecycleerd kunststofraam dezelfde superieure uitstraling. Zowel vanbinnen als vanbuiten, want 360°-ramen zijn integraal gekleurd aan de vier zijden. Daarvoor maken we bij Deceuninck gebruik van watergedragen verf. Zo kunnen oude profielen later zonder problemen opnieuw in het productieproces worden opgenomen.

Interesse in duurzame kunststof ramen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!