Vraag een gratis offerte

Kunststof ramen en deuren: wat zijn de vijf grootste voordelen?

clock min. reading time
  • isolatie kunststof
  • kunststof deuren
  • kunststof kozijnen
  • kunststof ramen
  • voordelen kunststof
  • voordelen kunststof kozijnen

Op zoek naar ramen en deuren voor je nieuwe of gerenoveerde huis? Dan heb je de keuze uit houten, aluminium of kunststof ramen en deuren. Van deze drie soorten kozijnen blijven vooral de kunststof kozijnen aan marktaandeel winnen. Kunststof ramen en deuren bieden namelijk alleen maar voordelen. We zetten de grootste voordelen even op een rijtje.

Kunststof ramen en deuren: topisolatie

Of het nu gaat om isolatie van warmte of geluid, kunststof ramen en deuren scoren een stuk beter dan ramen uit aluminium. Hout haalt hetzelfde niveau maar vraagt meer onderhoud. Kunststof profielen zijn een combinatie van glasvezel en staalkabelversterking (Linktrusion-technologie), wat de isolatie sterk verbetert. Ook de eigenschappen van het materiaal zelf zorgen ervoor dat een woning met kunststof ramen en deuren uitstekend isoleert.

Dankzij voortdurende investeringen in nieuwe technologie worden de voordelen van kunststof er alleen maar groter op. Zo hebben de Zendow#neo Premium kunststof ramen uitzonderlijke isolatiekwaliteiten (Uw = 0,65W/m²K, afhankelijk van type glas en afmeting)!

Kunststof ramen en deuren maken komaf met inbrekers

Kunststof betekent niet alleen isolatie maar ook stevigheid. Kunststof ramen en deuren zijn daarom een goede keuze als het aankomt op inbraakveiligheid. De Zendow & Zendow#neo kunststof ramen en deuren van Deceuninck doen het zelfs beter dan de Europese norm.

Keuze uit een uitgebreid kleurenassortiment

Wie beslist om zijn huis uit te rusten met kunststof ramen en deuren, heeft de keuze uit een enorm kleurenassortiment. Met het grote aanbod aan kleurcoatings en kwalitatieve kleurfolies ben je er zeker van dat je kunststof ramen en deuren perfect aansluiten bij de stijl van je huis: van landelijk tot hypermodern, het kan allemaal! Wil je een raam dat rondom rond, volledig gekleurd is? Dan is het 360°-kleurenassortiment van Deceuninck zeker iets voor jou!

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Kunststof staat niet alleen synoniem met isolatie maar ook met onderhouds- en gebruiksvriendelijkheid. Zo hoef je ze niet te schilderen! Bovendien is kunststof 100% recyclebaar. Als je weet dat kunststof ook de energie-efficiëntie van je huis doet toenemen, kom je uit bij een duurzaam en ecologisch product. Kunststof profielen weren vuil en stof. Het volstaat ze af te wassen met een zachte spons en water, waaraan je eventueel een huishoudelijk, niet-agressief reinigingsmiddel kunt toevoegen.

Prijs-kwaliteitverhouding

In vergelijking met hout en aluminium biedt kunststof een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is het duurzaam én degelijk. Kunststof ramen en deuren hebben bovendien een positieve invloed op je vaste kosten. Dankzij de betere isolatie zal je energierekening snel dalen!

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!