Vraag een gratis offerte

Ramen en deuren: kunststof of aluminium?

clock min. reading time
  • aluminium kozijnen
  • aluminium ramen
  • kunststof deuren
  • kunststof of aluminium ramen
  • kunststof ramen
  • kunststof ramen en deuren
  • kunststof-of-aluminium
  • ramen en deuren
  • voordelen kunststof
  • voordelen-aluminium

Ga je binnenkort een huis bouwen of is je woning toe aan een grondige renovatie? Dan kan je niet om de keuze van nieuwe ramen en deuren heen. Die beslissing neem je beter niet impulsief. Je wil namelijk zo lang mogelijk genieten van je ramen en deuren. Maar wat is nu het meest geschikte materiaal: kunststof of aluminium? Wij maken voor jou de rekening.

Het belang van degelijke isolatie

Dankzij continue innovaties zijn ramen en deuren in kunststof en aluminium steeds kwalitatiever geworden. Kunststof ramen en deuren doen het trouwens net iets beter op gebied van thermische en akoestische isolatie dan hun aluminium broertjes. Dat komt natuurlijk ook meteen de inbraakbeveiliging ten goede.

Eenvoudig te onderhouden

Zowel aluminium als kunststof zijn gemakkelijk mooi te houden. Je raamkozijnen en de deuren een schoonmaakbeurt geven als je je ramen poetst, volstaat ruimschoots wat betreft onderhoud. Breng eventueel een beschermende waxlaag aan om nog langer van je ramen en deuren te genieten.

Prijs-kwaliteitverhouding

Ramen en deuren in kunststof zijn goedkoper. Dat komt doordat de grondstofprijzen en productiekosten aanzienlijk lager zijn dan bij andere materialen. Bovendien gaat kunststof heel lang mee, zodat je lang kunt genieten van je nieuwe ramen en deuren zonder je blauw te betalen!

Duurzaamheid

Van aluminium ramen en deuren kunnen nieuwe exemplaren gemaakt worden, dat is al langer bekend. Maar wist je dat kunststof de laatste jaren ook aan een opmars bezig is? Kunststof kan perfect gerecycled worden, zonder kwaliteitsverlies! Dat vraagt trouwens minder grondstoffen en energie dan bij aluminium. Verklein je ecologische voetafdruk door te investeren in kunststof ramen en deuren.

Alle mogelijke kleuren

Kan de uitstraling van houten ramen en deuren jou wel bekoren, maar hou je niet van de nadelen die eraan verbonden zijn? Als je kiest voor kunststof ramen en deuren, kan je kiezen voor een houttekening. Ook kleurcoatings en kleurfolies behoren tot de mogelijkheden. Beide kunnen perfect op kunststof worden aangebracht, zodat je altijd geschikte ramen en deuren vindt voor je huis!

Kunststof of aluminium: het besluit

Als je alle voor- en nadelen naast elkaar zet, blijkt kunststof de beste keuze te zijn. Zeker de prijs-kwaliteitverhouding springt in het oog. Als je graag nog wat euro’s opzij zet om iets anders te kopen, moet je echt voor kunststof gaan. Tegenwoordig is kunststof trouwens ook duurzaam en beschikbaar in verschillende kleuren. Een no-brainer!