Vraag een gratis offerte

Kunststof deuren

Tochtwering voor je voordeur? Goed isoleren is de boodschap

clock min. reading time
  • isolatiestrips
  • ramen en deuren isoleren
  • rubber-tochtprofiel
  • tocht deur
  • tochtband
  • tochtstrip buitendeur
  • tochtstrip deur
  • tochtstrip onderkant deur
  • tochtstrips-deur
  • tochtstrips-voordeur

De dagen worden korter en de temperaturen zakken. De thermostaat wordt opnieuw een paar graadjes hoger gezet, zodat we kunnen genieten van een gezellige warmte in huis. Maar wist je dat je voordeur een behoorlijk warmtelek kan zijn? Goed isoleren is dus de boodschap! Zo houd je de warmte binnen, de koude buiten en spaar je milieu en portemonnee.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een voordeur of ramen en deuren te isoleren. Maar wie graag snel resultaat wil boeken zonder een al te grote investering te doen, die kiest het best voor isolatie- of tochtstrips. Ze zijn makkelijk zelf te plaatsen en verkrijgbaar in vrijwel elke doe-het-zelf zaak.

Tochtwering voor je voordeur: isolatiestrips

Isolatiestrips gebruik je bij voorkeur om buitendeuren af te dichten (zoals voordeur of achterdeur). Laat de kieren onder binnendeuren voor wat ze zijn; die zorgen voor de noodzakelijke ventilatie in je woning. Daarnaast kun je ook deuren die toegang geven tot onverwarmde ruimtes, zoals een bijkeuken of inbouwgarage door middel van tochtstrips beter isoleren. Vergeet ook niet dat de kieren aan ramen tocht aantrekken.

We raden je aan om tochtstrips gebruiken van flexibel materiaal met een zelfklevende strook. Een voordeur of achterdeur kan onderaan extra geïsoleerd worden door een borstelstrip aan te brengen. Er bestaan isolatiestrips uit silicone, rubber of schuim. De siliconestrips hebben de langste levensduur, de rubberen tochtstrips zijn dan weer het goedkoopst. Schuimstrips hebben het voordeel dat ze in verschillende diktes verkrijgbaar zijn.

Meten is weten

Zoals steeds bij dit soort klusjes is goed begonnen al half gewonnen. Een goede voorbereiding is cruciaal: meet zorgvuldig de verschillende afmetingen van de ramen en deuren die je wil isoleren op. Voor je met plaatsen begint, is het van het grootste belang om de voordeur of het raamprofiel grondig schoon te maken. Gebruik hiervoor een detergent, en laat daarna alles goed uitdrogen. Daarna kun je de isolatiestrips bevestigen.

Wil je graag nog meer tips of advies of ben je op zoek naar een superisolerende voordeur? Dan helpen onze specialisten je graag verder! Zoek er eentje in jouw buurt!