Vraag een gratis offerte

Kunststof deuren

Veiligheid in huis: 4 tips om je deuren extra veilig te maken

clock min. reading time
  • beveiliging huis
  • beveiliging woning
  • deurbeveiliging
  • huis beveiligen
  • huis beveiligen tegen inbraak
  • veilig wonen
  • veilige deuren
  • veiligheid in huis

Helaas komen inbraken in ons land nog veelvuldig voor. De meeste dieven glippen langs ramen of deuren naar binnen. Om deze inbrekers geen kans te geven, is het raadzaam om veilige deuren en ramen te voorzien. Voor een optimale veiligheid in huis vind je hier alvast enkele tips om je ramen en deuren inbraakwerend te maken.

1. Kies voor inbraakvertragende materialen

De eerste stap voor veiligheid in huis, is een inbraakwerende deur installeren. Voorzie je deur van inbraakvertragende materialen, zoals kunststof, aluminium of staal. Kies daarnaast voor een slot met een meerpuntsluiting (minstens drie sluitpunten) en eventueel dievenklauwen (beveiligt naar buiten draaiende deuren). Zorg ervoor dat je veiligheidsbeslag alleen van binnenuit te zien is. Dat maakt het voor inbrekers nog moeilijker om via je deur in te breken.

2. Veiligheid in huis: aangepast glas voor je ramen en deuren

Hou je van de stijlvolle uitstraling van deuren met glas, maar heb je schrik dat inbrekers op die manier makkelijk naar binnen kunnen glippen? Geen nood, want met gelaagd of inbraakwerend glas daalt die kans aanzienlijk. Gelaagd glas is namelijk veel moeilijker om in te slaan en is bovendien de enige soort die beschermt tegen inbraken.

3. Kunststof kozijnen en deuren: sterk en inbraakveilig

Niet alleen de keuze van het glas is belangrijk, ook de materiaalkeuze van je ramen en deuren speelt een belangrijke rol. De kunststof kozijnen en deuren van Deceuninck zijn namelijk heel inbraakveilig. De Zendow#neo Standaard- of Premium-profielen hebben via Linktrusion-technologie al meermaals bewezen dat ze het neusje van de zalm zijn op vlak van inbraakbeveiliging, onlangs bekroond met WK 2 attest, uitgegeven door SKG . Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een (thermische) versterking voor het kader en voor de vleugel van je raam. Daarnaast zijn deze raamprofielen sterk genoeg om inbraakwerend glas te dragen. Door de versterking van de raamprofielen, biedt Zendow#neo nog een belangrijk voordeel. Zo hebben ze een hoog isolerend vermogen, waardoor je jaarlijks een mooi bedrag kunt besparen.

4. Nog enkele belangrijke tips

Vergeet daarnaast niet om je ramen en deuren te sluiten als je weggaat, ook al is het maar voor even. Laat ten slotte de sleutel niet op je deur zitten, maar bewaar hem op een veilige plaats.

Ben je benieuwd naar alle voordelen die de kunststof kozijnen en deuren van Deceuninck te bieden hebben? Vraag dan een gratis brochure aan of kom langs bij eens van onze dealers!