Vraag een gratis offerte

Zo onderhoud je kunststof ramen en deuren!

clock min. reading time
  • kozijnen reinigen tips
  • kunststof ramen en deuren
  • kunststof reinigen
  • kunststof-kozijnen-schoonmaken
  • onderhoud kozijnen
  • onderhoud kunststof deuren
  • onderhoud-kunststof-kozijnen
  • onderhoud-kunststof-ramen
  • raamkozijn

Kunststof is een erg veelzijdig materiaal. Het helpt je ramen en deuren uitstekend te isoleren, en ook uitermate onderhoudsvriendelijk. Ontdek aan de hand van deze tips vooral zélf hoe goed kunststof en onderhoud samengaan!

Kunststof en onderhoud: het ideale koppel

Kunststof is van nature vuil- en stofwerend. Bij het onderhoud van kunststof geldt daarom altijd: ‘keep it simple’. Was je kunststof kozijnen af met een zachte spons en water en voeg waar nodig een huishoudelijk reinigingsmiddel toe. Opgelet: agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen of andere aromatische verbindingen (zoals aceton, terpetine, bleekwater,…) zijn sterk af te raden! Om krassen op het kunststof te voorkomen, kan je de kozijnen maar beter met een vochtige doek reinigen.

Kunststof en onderhoud: regelmaat telt

Bij het onderhoud van kunststof ramen en deuren haal je niet de grote middelen boven, want agressieve reinigingsmiddelen doen meer kwaad dan goed. Tegelijk betekent dit niet dat je kunststof ramen en deuren mag verwaarlozen. Kunststof is onderhoudsvriendelijk maar niet onderhoudsvrij!

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt van het raambeslag en de afdichtingen met onze onderhoudskit is aanbevolen. Die set bestaat uit producten die zijn ontworpen voor het onderhoud van dichtingen (onderhoudsstick), beslag of moeilijk te reinigen kozijnen. Kunststof ramen zijn altijd uitgerust met duurzaam raambeslag. Toch is het aangeraden om af en toe te controleren of het raambeslag gesmeerd moet worden. Zo houd je het zeker in perfecte staat en gaat het jarenlang mee.

Vier structuurtypes, één onderhoudsadvies

Bovenstaand onderhoudsadvies geldt voor vier structuurtypes die Deceuninck aanbiedt: in de massa gekleurd, structuurfolie in geverfde houtlook, structuurfolie in natuurlijke houtlook en 360° thermolakken. Belangrijk: kunststof kozijnen kan je niet schilderen. Dat zal onherstelbare schade toebrengen aan je ramen en deuren!

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!