Vraag een gratis offerte

Kunststof luiken

Alle soorten rolluiken op een rij

clock min. reading time
 • elektrische rolluiken
 • kunststof ramen
 • kunststof-ramen-rolluiken
 • plaatsen rolluiken
 • rolluiken
 • rolluiken kunststof
 • rolluiken plaatsen
 • voorzetluiken

Rolluiken garanderen niet alleen in je woning, ze bieden ook extra wooncomfort. Zo houden ze het straatlawaai buiten. Daarnaast zorgen ze dat je huis lekker koel blijft in de zomer en lekker warm in de winter. Maar welke soorten rolluiken bestaan er allemaal? Een overzicht.

1.      Soorten rolluiken: kunststof, hout of aluminium?

Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout en aluminium, maar tegenwoordig zie je vooral vaak kunststof rolluiken. Dit materiaal biedt dan ook talloze voordelen. Het zorgt bijvoorbeeld voor een prima isolatie, wat je snel merkt aan je dalende energierekening. Daarnaast is kunststof erg veilig: met kunststof rolluiken krijgen potentiële inbrekers echt geen schijn van kans.

2.      De verschillende rolluiksystemen

Rolluiken bestaan uit een verzameling lamellen en een kast waarin die lamellen opgerold worden. Afhankelijk van hoe die twee delen geïnstalleerd worden, onderscheiden we drie types:

 • Inbouwrolluiken: de rolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur- of raamopening. Dit type rolluiken is vooral populair bij nieuwbouw. Omdat de bouwschil doorbroken wordt, is het wel belangrijk om de rolluikkast extra te isoleren.
 • Opbouwrolluiken: bij dit type rolluiken vormen het raam en de rolluikkast één geheel, dat achter de buitensteen wordt geïnstalleerd.
 • Voorzetrolluiken: hier worden de rolluiken aan de buitengevel voor (bestaande) ramen of deuren geplaatst. Een voorbeeld hiervan zijn de Zendow#neo Protex-rolluiken van Deceuninck en die passen boven alle mogelijke ramen. Deze rolluiken kun je ook combineren met een horraam.

3.      De bediening

Tegenwoordig is de bediening van rolluiken een fluitje van een cent. Je kunt kiezen tussen een lint, ketting, kruk of elektrische bediening. Als je voor die laatste kiest, is het ook mogelijk om via domotica je elektrische rolluiken op afstand te bedienen. Extra handig als je niet thuis bent!

Kiezen voor de Protex-rolluiken van Deceuninck

Wil je graag het neusje van de zalm? Kies dan voor Protex van Deceuninck, de ‘rolluiken van morgen vandaag’. Deze rolluiken van kunststof zijn niet alleen comfortabel en onderhoudsvriendelijk, ze zijn ook makkelijk te plaatsen: de kast bestaat namelijk uit één stuk en kan tijdens één werkbezoek worden geïnstalleerd. Kies je voor rolluiken in combinatie met nieuwe ramen, dan kunnen we de luiken in onze werkplaats vaak al vooraf op de ramen monteren. Het spreekt voor zich dat dit bij de plaatsing een grote tijdwinst oplevert.

Geïnteresseerd? Vraag dan een gratis offerte aan of neem voor meer informatie contact op met een van onze dealers. Je vindt er zeker ook één in jouw buurt!