Vraag een gratis offerte

Alle voordelen van kunststof rolluiken op een rij

clock min. reading time
  • isoleren rolluiken
  • rolluiken
  • rolluiken veiligheid
  • rolluiken-isolatie
  • rolluiken-zonwering
  • voordelen rolluiken

Waarom je moet kiezen voor rolluiken? In de eerste plaats omdat je enorm veel keuze hebt wat kleuren en stijlen betreft. Het is perfect mogelijk om rolluiken te vinden die mooi aansluiten bij je woning. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige voordelen van kunststof rolluiken. Hieronder zetten we er nog vijf op een rij!

Rolluiken houden inbrekers buiten

 

Wil je je woning veiliger maken? Dan moet je rolluiken hebben. Die zorgen vervoor dat dieven niet zomaar een raam kunnen inslaan om zich een weg naar binnen te verschaffen. Gesloten rolluiken maken het inbrekers een stuk moeilijker. Veel kans dat ze jouw woning zullen overslaan.

 

Rolluiken zorgen voor meer thermische isolatie

 

Of je al isolerend glas hebt of niet, kunststof rolluiken zorgen voor een nog betere isolatie. Lekker koel in de zomer? Dan hoef je alleen overdag de rolluiken dicht te houden. Dat volstaat om de warmte buiten te houden. In de winter laat je de rolluiken het best naar beneden zodra het donker wordt. Zo blijft het lekker warm zonder dat je energierekening de pan uitswingt.

 

Rolluiken bieden akoestische isolatie

 

Akoestische isolatie is minstens even belangrijk als thermische isolatie. Je wil binnenshuis toch niet gestoord worden door vervelende omgevingsgeluiden van bijvoorbeeld verkeer en lawaaierige buren? Rolluiken zijn de beste manier om geluidsoverlast te stoppen. Het omgekeerde gaat natuurlijk op: liefhebbers van harde muziek die hun buren het liefst niet storen, laten maar beter hun rolluiken naar beneden.

 

Rolluiken beschermen tegen alle weersomstandigheden

 

Regen, hagel, wind, vrieskou of hevige zonneschijn: ze hebben allemaal hun invloed op je ramen en deuren. Ze veroorzaken onder meer verkleuringen, erosie en kleine beschadigingen die de levensduur van je ramen gevoelig verkorten. Rolluiken zorgen voor meer bescherming tegen extreme weersverschijnselen.

 

Rolluiken verduisteren

 

Het klinkt logisch, maar rolluiken zorgen voor de best mogelijke verduistering overdag. Zelfs met de zwaarste gordijnen bereik je niet hetzelfde resultaat als met rolluiken. Wat natuurlijk goed nieuws is voor wie kleine kinderen heeft die overdag moeten slapen. Werk je zelf ’s nachts? Dan bezorgen rolluiken ook jou een perfecte slaap.

 

Stap eens binnen bij een van onze dealers. Zij vertellen je alles wat je weten moet over kunststof rolluiken. Of vraag een gratis offerte!