Vraag een gratis offerte

Nieuws

Deceuninck behaalt voor het 10e jaar op rij het ISO 14001-certificaat

clock min. reading time
 • certificaat
 • deceuninck
 • Deceuninck Diksmuide
 • deceuninck-hooglede
 • duurzaamheid
 • duurzame-economie
 • geïntegreerd zorgsysteembeleid
 • ISO 14001
 • ISO 9001
 • milieuzorgcertificaat
 • productievestiging-deceuninck

 

In 2007 behaalde Deceuninck voor het eerst het milieuzorgcertificaat ISO 14001 voor zijn vestiging in het Belgische Hooglede-Gits, en onlangs mocht het bedrijf voor het tiende jaar op rij hetzelfde certificaat in ontvangst nemen uit handen van de Belgian Quality Association (BCQ). Daarnaast behaalde Deceuninck voor de 22e keer op rij het kwaliteitszorgcertificaat ISO 9001. En alsof dat nog niet genoeg was, is de toonaangevende producent van pvc en composietprofielen ook houder van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

Duurzaamheid is geen formaliteit

De jaarlijkse vernieuwing van het ISO 14001-certificaat is veel meer dan een formaliteit. Zo stelt Deceuninck elk jaar nieuwe doelstellingen op en ontwikkelt het bedrijf continu verbeteringsacties. Na een jaar worden de resultaten daarvan bekeken, na een intensieve audit. Zulke controles en evaluaties zijn onmisbaar om de lat elk jaar een beetje hoger te kunnen leggen – en dat is exact waar Deceuninck naar streeft. De doelstelling? De natuur, de mens en zijn omgeving zo min mogelijk belasten.

“In ISO 9001 en ISO 14001 zijn kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu mee geïntegreerd. De audits van beide ISO-systemen worden zowel in Hooglede als in Diksmuide gelijktijdig uitgevoerd. Met onze zorgsystemen streven we naar een duurzame lokale verankering van onze activiteiten in België”, aldus Wim Clappaert, COO van de Groep Deceuninck.

Bouwen aan de toekomst: ISO 14001 als beloning

Zoals blijkt uit de waarde die de bedrijfsleiding en het lokale management aan deze certificaties hechten, draagt Deceuninck zijn visie ook echt uit: ‘Bouwen aan een duurzaam (t)huis’ is dan ook de toekomst. Zorgsystemen zijn op lange termijn de hoekstenen van een gezond bedrijf dat vooruit wil. Deceuninck ontwikkelt continu innovatieve producten die steeds beter isoleren, met minder verbruik van grondstoffen en een aantrekkelijk design. Het bedrijf streeft hierbij naar topkwaliteit en zorgt er vervolgens voor dat de producten binnen de vooropgestelde termijn bij de klant aankomen.

Op het einde van hun levenscyclus worden deze producten gerecycleerd en dienen ze op hun beurt als grondstof voor nieuwe bouwproducten. Deze doelstellingen sluiten volledig aan bij de circulaire economie die de Europese en Belgische overheden promoten.

Hoogwaardige productie- en procestechnologie

Om haar missie waar te kunnen maken, zet Deceuninck volop in op hoogwaardige productie- en procestechnologie. Zo worden de 660 medewerkers doorlopend bijgeschoold om zo veel mogelijk toegevoegde waarde te creëren voor de klant. Door de tewerkstelling van kansengroepen en door samenwerkingen met organisaties van mensen met een beperking speelt Deceuninck bovendien een lokale sociale rol.