Vraag een gratis offerte

Nieuws

Deceuninck ontvangt VinylPlus® certificaat

clock min. reading time

Deceuninck kondigt met fierheid aan dat zijn Zendow product gamma het VinylPlus® Product Label ontvangen heeft na een diepgaande audit uitgevoerd door BRE, een Brits onafhankelijk onderzoeksinstituut.

Het VinylPlus label erkent Deceuninck voor zijn vele initiatieven en jarenlange inzet op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het label kijkt naar duurzaamheid binnen alle aspecten van een onderneming en richt zich meer specifiek op volgende strikte criteria:

  1. Verantwoord Aankoopbeleid – traceerbaarheid van grondstoffen
  2. Gecontroleerd Circulair Beheer – afvalbeleid en gebruik van gerecycleerde materialen
  3. Organo-chlorine emmissies – aankopen van PVC bij erkende leveranciers die voldoen aan het ECVM charter
  4. Duurzaam gebruik van additieven – cadmium- en loodvrije producten, die bijdragen tot een lagere ecologische voetafdruk
  5. Energie- en klimaatstabiliteit –energie-efficiëntie en gebruik van hernieuwbare energie

Deceuninck ontving het certificaat tijdens een plechtigheid in de kantoren van VinylPlus.

 

Francis Van Eeckhout, CEO Deceuninck: Het VinylPlus® product label past perfect bij onze missie ‘bouwen aan een duurzame (t)huis’, waarvan ecologie één van de drijvende krachten is. Het is bovendien een belangrijk argument voor onze klanten omdat het garandeert dat de producten die zij kopen echt duurzaam zijn. Tenslotte bevestigt het ook PVC als een duurzaam en toekomstgericht materiaal voor de bouwsector.
Brigitte Dero, General Manager VinylPlus®: De belangrijkste doelstelling van het VinylPus® Product Label is bedrijven te helpen de superieure performantie van hun producten en hun bijdrage tot duurzaamheid en tot een circulaire economie te promoten en aldus de spirit van het VinylPlus® programma te belichamen. Door het verkrijgen van het VinylPlus® label onderscheiden bedrijven zich van andere en maken ze het makkelijk voor klanten en voorschrijvers om hun PVC producten te identificeren op basis van prestaties op het gebied van duurzaamheid.