Vraag een gratis offerte

Door duurdere stroom wordt energie besparen almaar belangrijker

clock min. reading time
  • bespaartips
  • energie besparen
  • energie besparen thuis
  • energieadvies
  • energietarieven
  • hoe-bespaar-je-energie
  • kunststof ramen en deuren
  • ramen en deuren isoleren
  • stroom-besparen-tips

Het leven wordt steeds duurder. Niet alleen schieten de prijzen voor het openbaar vervoer omhoog, ook de accijnzen op alcohol, tabak en diesel stijgen. Om nog maar te zwijgen van de stroom- en waterrekening. Energie besparen wordt dus nóg belangrijker. Minder energie verbruiken is cruciaal om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en minder geld uit te geven. Een aantal tips op een rijtje.

Energie besparen: isoleer je gevel en je dak

Een goed geïsoleerde gevel is essentieel om energie te besparen. Isoleer dus je gevels van binnenuit of van buitenaf. Gebruik daarvoor kunststof gevelbekleding, want die is van nature isolerend. Bovendien geeft het materiaal een unieke uitstraling aan je woning. Isoleer daarnaast ook je dak, want via die weg gaat er ook veel warmte verloren.

Zet niet onnodig een raam open

Een raam openen is in de winter de snelste manier om je woning af te koelen, maar zorgt daardoor ook voor een groot energieverlies. Als de verwarming aan staat, kun je dus beter geen raam openen. Zet je verwarming liever wat lager, zodat het nooit té warm wordt. Hetzelfde geldt voor airco. Zet in de zomer alleen een raam open als het te warm is. Is een open raam niet voldoende? Sluit deze dan en zet de airconditioning aan. Tijdens je afwezigheid kun je de airco uiteraard het beste uitzetten.

Gebruik tochtstrips voor je ramen en deuren

Via kieren en spleten gaat veel warmte verloren. Gebruik daarom tochtstrips voor je ramen en deuren. Ook rolluiken komen de isolatie van je huis ten goede. Door je gordijnen te sluiten, zorg je er eveneens voor dat de warmte niet naar buiten gaat.

Vervang oude raamprofielen

Heb je nog enkel glas of oude raamprofielen? Vervang ze dan en kies voor de kunststof ramen van Deceuninck. De raamprofielen hebben een hoge isolerende functie, waardoor er geen warmte verloren gaat. Daarnaast bieden kunststof ramen een heleboel voordelen. Ze zijn – in tegenstelling tot hout – makkelijk in onderhoud en beschermen je woning tegen inbraken. In combinatie met kunststof deuren geniet je van dubbel zoveel voordeel.

Wil je investeren in hoogisolerende kunststof ramen en deuren? Vraag een gratis brochure aan of neem een kijkje bij een van onze dealers.