Vraag een gratis offerte

Nieuws

Ga je verbouwen? Dit zijn de trends voor 2018

clock min. reading time
  • interieur tips
  • interieurtrends-2018
  • woontrends-2018

 

2017 ligt intussen al een tijdje achter ons. Wie dit jaar zijn woning wil verbouwen, houdt dan ook het beste de blik op de toekomst gericht en maakt keuzes die de tand des tijds makkelijk doorstaan. Maak kennis met de woontrends voor 2018.

Trends 2018: kleuren zijn belangrijker dan ooit

Anno 2018 is er heel veel mogelijk. Daar waar 2017 nogal braaf voortborduurde op 2016, komen er dit jaar veel nieuwe trends op ons af, vooral op het gebied van kleur.

Bovenal moet je natuurlijk zorgen voor een woonomgeving waar je je goed bij voelt. In een eigentijdse woning is de kleurkeuze daarvoor cruciaal. Een belangrijke tip is om zeker altijd naar het grote geheel te kijken en kleuren te kiezen die mooi bij elkaar passen. Door vervolgens subtiele accenten te leggen, kun je schitterende resultaten krijgen.

1.      Accenten in beton

Hélemaal 2018 is beton, niet alleen aan de buitenkant van je huis, maar ook in je interieur. Dit ruwe materiaal was de voorbije jaren al in opmars, maar kent nu zijn echte doorbraak. Wat dacht je van een vloer of muur in beton of – als je het subtieler wil – een aanrechtblad of lamparmatuur in beton?

2.      Kleurrijke verrassingen

Wit is natuurlijk een klassieker waar weinig mee mis kan gaan. Maar anno 2018 mag je deze neutrale kleur gerust aanvullen met enkele opvallende accenten in meer gedurfde kleuren. Het fenomeen waarbij verschillende felle kleuren met elkaar gecombineerd worden, noemt men color blocking.

3.      Warme retrotinten

Nadat we eerder al teruggrepen naar het beste uit de jaren 50 en 60, sluipen er in 2018 ook invloeden uit de jaren 70 en 80 onze interieurs binnen. Donkere houttinten, bruin en beige zijn opnieuw erg trendy. Ook natuurlijke materialen zoals hout en andere materialen met een structuur doen het goed.

4.      Metallic tinten

Ook metaalkleuren kennen we al langer. Anno 2018 winnen ze aan belang. Het menselijk oog blijft enorm geïntrigeerd door glinstering en weerkaatsing.

Ben je op zoek naar trendy kleuren voor jouw kozijnen, deuren, gevelbekleding, … ? Onze kleurensimulator helpt je op weg! Of laat je professioneel adviseren. Onze dealers helpen je graag om de perfecte kleurencombinatie samen te stellen.