Vraag een gratis offerte

Nieuws

Deceuninck zet 2020 in met nieuwe reeks in kunststof en aluminium.

clock min. reading time

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor kozijnen en deuren, pakt in 2020 uit met een baanbrekend concept. Met iCOR lanceert het bedrijf de allereerste universele bouwblok voor kunststof kozijn- en deurprofielen. De opvolger van hun Zendow en Zendow#neo reeks, gebaseerd op dit iCOR-principe, heet Elegant en biedt verscheidene moderne stijlen in kunststof kozijnen en deuren. Deceuninck brengt zijn nieuwe reeksen op Polyclose. Bezoek hen op stand 1400 en ontdek alles over de nieuwe Deceuninck Elegant en Decalu profielen.

iCOR – Complexiteitsreductie in productieproces en logistiek.

iCOR van Deceuninck is een uniek concept. Voor het eerst werd een kunststofreeks ontwikkeld die geba­seerd is op een universele bouwblok en gecombineerd kan worden met verschillende vleugels en kaders. Een sierlijke of minimalistische look?Gelijkliggende of terugliggende vleu­gels? Dankzij zijn doordachte vormge-ving kan de iCOR-bouwblok moeiteloos met elke vleugelreeks worden gecom-bineerd. Optioneel kan er ook eenmiddendichting voorzien worden.

Icor

De voordelen liggen voor de hand: een enorme tijdwinst en flexibiliteit bij de productie, een ongeziene uitwis­selbaarheid, een sterk verminderde complexiteit en dus een reductie in kostprijs tijdens het productieproces.

Elegant – Hoogstaand de­sign met uitstekende per­formantie.

De iCOR-kern wordt voor het eerst toegepast op de nieuwe Elegant-reeks: kunststof kozijn- en deurprofielen waarvoor Deceuninck begin dit jaar de Red Dot Design Award voor ‘Product Design’ in de wacht mocht slepen.

Elegant combineert superieure thermische isolatie met een ongeëve­naard strak design. Het is als fijnste kunststofprofiel op de markt het zoveelste bewijs van de voorlopersrol in innovatie en design die Deceuninck wil vervullen.

Elegant Red Dot award winner

De technische performantie van deze nieuwe reeks is ronduit indruk­wekkend. Elegant behaalt de hoog­ste klasse inzake lucht-, water- en winddichtheid. De kaders en vleugels zijn uitstekend thermisch isolerend en duurzaam.

Synergie in look, feel en kleur met Deceuninck aluminium

Deceuninck heeft op Polyclose nog meer te vertellen. Sinds enkele maanden lanceerde het bedrijf een nieuwe aluminium collectie onder de naam Decalu. Het systeem is ontwikkeld vol­gens de gepatenteerde So Easy-tech­nologie die efficiëntie, gebruiksvrien­delijkheid, technische prestaties en designmogelijkheden combineert.

De voordelen van kunststof werden overgezet naar de nieuwe aluminium reeks. Zo zijn alle aluminium profielen voorzien van ingerolde dichtingen. Dankzij de geïntegreerde isolatiestrips kunnen ze bovendien in één beweging verzaagd worden. Zowel het nieuwe Elegantprofiel als de Decaluprofielen hebben eenzelfde beslaggroef, wat voordelen biedt bij productie, voorraad en onderhoud.

Het grootste voordeel situeert zich echter in de unieke afstemming qua look en feel tussen Elegant en Decalu. De rechthoekige glaslat en het gedeel­de minimalistische design maken van Deceuninck een one-stop-shop voor zowel kunststof als aluminium. Beide materialen integreren in éénzelfde productie en project? Het wordt in 2020 allemaal mogelijk.

Om dezelfde kleur te garanderen voor alle schrijnwerk, ontwikkelde Deceuninck ‘Smart Colours’. Dankzij dit principe matchen de beschikbare kleurcoatings voor aluminium (Aluroc) en kunststof (Deco¬roc) perfect met elkaar. Zo kunnen schrijnwerk-elementen in kunststof & aluminium, alsook ventilatie en geveltoepassin­gen, als één kleurgeheel in eenzelfde bouwontwerp gecombineerd worden. Een uitzonderlijk voordeel voor de projectmarkt.

PolyClose