Vraag een gratis offerte

De interessantste subsidies voor isolatie op een rijtje

clock min. reading time
  • isolatiepremies
  • isoleren
  • kozijnen isolatie
  • premie isolatie
  • premies-isolatie
  • ramen isoleren

Je huis isoleren betekent een aanzienlijke kostenbesparing. Doordat kieren en spleten je kamertemperatuur niet meer naar beneden halen, daalt je energiefactuur namelijk aanzienlijk. Natuurlijk is een grondige isolatie een serieuze investering, maar die wordt dan weer verlicht door allerlei subsidies. Een overzicht.

Laag btw-tarief voor isolatie

Een groot deel van de warmte in de Nederlandse woningen gaat verloren via de daken en de gevel. En dat is een jammerlijke zaak, want je kunt je huis gemakkelijk isoleren met een relatief beperkte investering.

Dat is zeker waar als je rekening houdt met het lage btw-tarief dat eraan verbonden is. In 2016 betaal je voor isolatie nog altijd maar 6% btw in plaats van 21%. Voor een eengezinswoning kan dat voordeel oplopen tot zo’n 1.300 euro, als je investeert in de isolatie van je vloer, dak, gevel en ramen.

Regionale subsidies voor isolatie

Behalve de verlaging van de btw, die in het hele land geldt, bestaan er ook nog enkele regionale subsidiepotjes voor het aanbrengen of verbeteren van isolatie. De voorwaarden en de bedragen verschillen wel sterk van gemeente tot gemeente.

Voor een overzicht van alle subsidies, leningen en andere voordelen die lokaal gelden, kun je een kijkje nemen op de site energiesubsidiewijzer.nl.

Engergiezuiniger maken van huurwoningen

Sinds 2014 bestaat er ook nog een landelijke subsidie voor het energiezuinig maken van huurwoningen. Een van de belangrijkste voorwaarden daarbij is dat het energielabel van de woning met minstens drie stappen verbeterd wordt (bijvoorbeeld van E naar B). Deze regeling geldt nog tot 31 december 2017.

Wil je in aanmerking komen voor deze subsidies? Dan kun je het beste kiezen voor hoogisolerende ramen en deuren.  Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze dealers! Wil je meer informatie? Vraag dan gerust een gratis brochure aan.