Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

4 innovatieve oplossingen voor je houtwerk

clock min. reading time
  • coating
  • energiecalculator
  • houtwerk buiten
  • innovaties
  • kleurensimulator
  • kunststof kozijnen
  • kunststof raamkozijnen
  • pvc kozijnen
  • pvc raamkozijnen
  • schrijnwerk
  • superisolerend
  • thermische-isolatie

Raamkozijnen, deuren en overstekken, ook wel het buitenschrijnwerk of houtwerk genoemd, bepalen sterk de uitstraling van je woning. Daarom mag je best hoge eisen stellen aan het design, de materiaalsoort, duurzaamheid, samenhang, keuze en prijs-kwaliteitverhouding. Deceuninck biedt diverse innovatieve kunststof oplossingen die beantwoorden aan die strenge kwaliteitsnormen.

360°-kozijnen: rondom gekleurd

Zowel aan de binnen- als de buitenkant van je woning is de kleur van het schrijnwerk een belangrijk element. Daarom zijn onze  ramen en –deuren van kunststof integraal gekleurd. Het kleurproces 360° van Deceuninck is een uniek industrieel coatingproces waarmee profielen rondom gecoat worden. De witte kunststof look van vroeger behoort voorgoed tot het verleden. De coating is bovendien op milieuvriendelijke waterbasis en uitgerust met koudpigmentatie waardoor het infrarood uit zonlicht wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd.

Het Deceuninck 360°-kleurassortiment bestaat uit intregrale of tweezijdige coatings. Integrale coatings hebben rondom rond dezelfde kleur. De tweezijdige coatings bevatten tijdloze beige- en wittinten voor de binnenzijde en universele kleuren voor de buitenzijde. Elk profiel kan ook uitgevoerd worden met een coating gewapend met harde polyamidekorrels. Dat geeft een satijnachtige, matte look en een korrelige structuur die aangenaam aanvoelt. Ideaal als je houdt van ramen met een warme uitstraling.

Superisolerend dankzij Linktrusion

Met de unieke ‘Linktrusion-technologie’ ontwikkelde Deceuninck het Zendow#neo-assortiment: raamkozijnen en deuren die nóg beter isoleren. Zowel het frame als de vleugel binnen de profielen zijn thermisch versterkt. Bij het Deceuninck Zendow#neo assortiment bestaat de kern van het materiaal uit schuim van gerecycled kunststof en staaldraad. De Deceuninck Zendow#neo Premium-profielen hebben thermische versterkingen in het profiel en structurele glasvezels in het zeskamervleugelprofiel. Het resultaat: nog betere thermische prestaties.

Kleur kiezen met de kleurensimulator

Nog geen kleur voor je raamkozijnen gekozen? Met de online kleurensimulator wordt de kleurkeuze voor je kunststof raamkozijnen een stuk makkelijker. Laad een foto van je huis op, selecteer een kleur uit de Deceuninck-collectie en bekijk meteen het resultaat!

Energiecalculator: reken je rijk

De gemiddelde Nederlandse woning verliest zo’n 15 procent warmte via de ramen en deuren. Met HR-glas en kwalitatieve kunststof raamkozijnen en deuren dalen je energiekosten drastisch. Bereken met de energiecalculator van Deceuninck supersnel hoeveel geld je bespaart met isolerende kunststof raamkozijnen!