Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

5 tips voor een optimale isolatie van je huis

clock min. reading time
  • buitenmuur isoleren
  • dakisolatie
  • gevelisolatie
  • huis isoleren
  • isolatie huis
  • isolerende kozijnen
  • isolerende ramen
  • muurisolatie
  • woning isoleren

Een goed geïsoleerd huis is een must om het in de winter lekker warm te hebben en in de zomer heerlijk koel. Laat de isolatie van je huis te wensen over? Dan is je energiefactuur veel hoger dan gemiddeld. Enkele tips om je huis optimaal te isoleren!

1. Gebruik tochtstrips

Heb je houten of aluminium ramen en deuren? Dan zijn tochtstrips een echte aanrader om spleten en kieren af te dekken. Gebruik flexibel materiaal zoals silicone- of rubberstrips, zodat je overal makkelijk bij kan.

2. Goedkoop en makkelijk: gordijnen

Een ander goedkoop en makkelijk middel om de warmte in je woning te houden, zijn gordijnen. Probeer er wel voor te zorgen dat je geen gordijnen boven radiatoren hangt.

3. Kunststof kozijnen: extra isolatie voor je huis

Kunststof raamkozijnen bieden heel veel voordelen. Zo zijn ze onderhoudsvriendelijk, duurzaam en bieden ze extra isolatie voor je huis. De Zendow#neo Premium-kozijnen van Deceuninck bevatten structurele glasvezels en zijn voorzien van de unieke Linktrusion-technologie. Aangezien deze profielen heel sterk zijn en daardoor driedubbel glas kunnen dragen, is de isolatiewaarde van deze kozijnen nóg hoger dan andere kunststof kozijnen.

Voor een optimale isolatie combineer je je kunststof kozijnen het best met deuren in hetzelfde materiaal.

4. Altijd comfortabel met dakisolatie

Om in de winter zoveel mogelijk van de warmte in je huis te genieten, is dakisolatie aan te raden. Je bespaart niet alleen op je energiefactuur, maar je zorgt ook voor een betere leefomgeving. Je zult namelijk minder last ondervinden van temperatuurschommelingen. Daarnaast biedt goeie dakisolatie een akoestische meerwaarde. Je hebt minder last van luidruchtige buren en het verkeer.

5. Onderhoudsvriendelijke gevelbekleding

Na je dak, je ramen en deuren, zijn nu je muren aan de beurt. Wist je dat je je buitenmuren kunt isoleren met onderhoudsvriendelijke gevelbekleding in Twinson? Aangezien er verschillende afwerkingsmogelijkheden voorhanden zijn, is er ongetwijfeld een profiel dat bij je woning past!