Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

7 tips om je woning koel te houden in de zomer

clock min. reading time
 • isolerende raamfolie
 • kunststof kozijnen
 • kunststof raamkozijnen
 • pvc raamkozijnen
 • raamfolie isolatie
 • raamisolatie
 • ramen isoleren
 • warmte isolatie
 • woning isoleren
 • zonwerende-raamfolie

Nederland heeft een gematigd klimaat. Toch kan ’s zomers ook hier de temperatuur flink stijgen. Vaak is het dan genieten van de zwoele buitenlucht. Maar binnenshuis wil je het toch graag wat koeler. 7 tips om de warmte in je woning te bedwingen.

 1. Houd ramen en deuren overdag dicht

‘s Winters sluit je je ramen en deuren om de kou buiten te houden. Doe hetzelfde in de zomer voor de warmte. Daalt ’s avonds de buitentemperatuur? Open ze dan zodat het huis kan afkoelen. ‘s Morgens sluit je ze weer om de afgekoelde lucht vast te houden. Kunststof raamkozijnen isoleren zeer goed: ze houden je huis koel in de zomer en houden de kou buiten tijdens de wintermaanden.

 1. Goede isolatie rendeert ook in de zomer

Een goed geïsoleerd huis is niet alleen in de winter belangrijk. Bij zomerse temperaturen houdt degelijke isolatie ook de warmte buiten. In een uitstekend geïsoleerde woning heb je altijd een aangenaam binnenklimaat!

 1. Hang de juiste gordijnen op

Gordijnen zorgen voor privacy, maar kunnen ook een isolerend effect hebben. Lichtgekleurde gordijnen zijn ideaal tegen de zomerwarmte. Ze weerkaatsen zonlicht, waardoor de ruimte minder snel opwarmt.

 1. Optimaal isolerende ramen

Deceuninck Zendow#neo ramen isoleren uitstekend. Ze combineren optimaal isolerende kozijnen én beglazing. ‘s Winters is er daardoor minder warmteverlies, ‘s zomers blijft de koelte in huis.

 1. Breng isolerende raamfolie aan

Om de rechtstreekse inval van zonnestralen op je dak en ramen te weren, zijn een dakoversteek, luifels of luiken ideaal. Toch last van rechtstreeks zonlicht op je ramen? Zonwerende raamfolie houdt warmte buiten zonder verlies van lichtinval. Tijdens de winter fungeert de folie ook als extra raamisolatie.

 1. Zonwerend glas in je ramen

Een speciale coating op het glas van je isolerende ramen weerkaatst de warmte van de zon in de zomer, maar ook in de winter. De warmte van een zwak winterzonnetje benut je dus niet. Onze dealer informeert je graag over ramen met coating.

 1. Kunststof rolluiken houden de warmte buiten

Rolluiken zorgen voor een aangenaam koele woning. In het Deceuninck-gamma vind je zeker een model dat bij je woonstijl past. Vraag gerust een gratis offerte of contacteer een van onze dealers.