Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Goede ventilatie: onmisbaar voor hooikoortspatiënten

clock min. reading time
  • hooikoorts
  • hooikoorts-seizoen
  • kunststof ramen
  • pollen
  • pollenfilter
  • ventilatie huis
  • wat te doen tegen hooikoorts

Heb jij last van hooikoorts? Dan zul je waarschijnlijk beamen dat het een vervelende allergie is en dat de klachten erg storend kunnen zijn. Zeker tijdens het pollenseizoen veroorzaken bloeiende bomen, bloemen en grassen heel wat ellende. Gelukkig kun je maatregelen nemen om binnenshuis de luchtkwaliteit te vrijwaren en klachten te verminderen. Om pollen in huis te voorkomen, dien je te investeren in een degelijk ventilatiesysteem.

Het belang van gezonde binnenlucht

Gezonde binnenlucht is enorm belangrijk. Je kunt je ramen open zetten, maar dat is niet altijd de juiste oplossing. Als je last hebt van hooikoorts, doe je dit liever niet. Door de wind dringen pollen namelijk heel gemakkelijk je huis binnen. Niet alleen hooikoortspatiënten hebben trouwens baat bij woningventilatie. Ook andere allergenen en ziekteverwekkers vinden via de wind hun weg naar je huis. Dat kan ademhalingsproblemen en ook andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Een regelmatige aan- en afvoer van lucht is een must.

Pollen en stuifmeel uitfilteren

Het is van belang dat de buitenlucht die wordt aangevoerd voldoende wordt gefilterd om pollen stuifmeel tegen te houden. Dat komt de kwaliteit van de aangevoerde lucht ten goede en doet wonderen voor je wooncomfort en je gezondheid. Hoe je dat doet? Door te investeren in een ventilatiesysteem en voldoende ventilatieroosters te plaatsen. Denk dan ook aan een goede pollenfilter. Zo komen pollen, huismijt en fijn stof er niet meer in!

Geïntegreerde ventilatiesystemen

Ook kunststof ramen kunnen hun steentje bijdragen als het aankomt de filtering van pollen. Het is perfect mogelijk om Deceuninck kunststof ramen te voorzien van de meest uiteenlopende ventilatiesystemen. Die kunnen heel eenvoudig bovenop het raamprofiel worden geplaatst. Zo krijgen pollen geen kans om zich te mengen met de binnenlucht.

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze dealers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!