Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Grote lenteschoonmaak: moeilijke klus? Niet met deze tips!

clock min. reading time
  • grote lenteschoonmaak
  • grote schoonmaak huis
  • grote-schoonmaak
  • grote-schoonmaak-tips
  • huis schoonmaken
  • lenteschoonmaak
  • lenteschoonmaak tips
  • ramen wassen tips
  • schoonmaaktips

Zodra de vogeltjes beginnen te fluiten en de bloemen beginnen te bloeien, is het moment aangebroken om een grote lenteschoonmaak te houden. Tijd om komaf te maken met een uitpuilende kleerkast, een stoffige boekenkast en een mossig terras. Wij helpen je vooruit met enkele tips!

1. Orden je kleerkast

De eerste belangrijke stap bij een grote lenteschoonmaak is ongetwijfeld je kleerkast ordenen. Kleding die je al meer dan een jaar niet meer hebt gedragen, verdwijnt in een doos voor het goede doel. Sorteer vervolgens je spullen: leg je zomerkleding bovenaan en je winterkleding op het onderste schap.

2. Stofzuig je hele huis

Stofzuigen doe je meestal wekelijks. Maar met de lente in aantocht, geef je je vloeren en tapijten maar beter een goeie reinigingsbeurt om al het vuil weg te halen. Doe je tapijten naar de droogkuis voor een grondige reiniging.

3. Lenteschoonmaak: ramen en deuren in het sop

Na de winter zijn je ramen zeker aan een lenteschoonmaak toe. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is lauw water met een scheutje azijn en een spons. Om je ramen streepvrij te maken droog je ze het best met krantenpapier. Heb je houten ramen? Dan is het mogelijk dat ze na een gure winterperiode een likje verf nodig hebben. Met kunststof kozijnen ervaar je dat probleem niet. Je hoeft ze enkel te reinigen met hetzelfde middel dat je voor je ramen gebruikt. Vergeet niet om ook je deuren onder handen te nemen.

4. Fleur je woning op met bloemen en planten

Bloemen en planten staan symbool voor de lente. Haal ze in huis voor de geur en dat ultieme frisse lentegevoel!

5. Heerlijk buiten toeven op je terras

Bij de eerste zonnestralen wil je natuurlijk naar buiten gaan om het gras onder je voeten te voelen. Maar vooraleer je kunt genieten van een glaasje wijn op je terras, moet je er eerst voor zorgen dat je terras en tuin lenteklaar zijn. Verwijder al het mos, maai je gras en maak je tuinmeubels proper.

6. Maak je slaapkamer schoon

Ook je slaapkamer kan na een lange winterperiode een lenteschoonmaak gebruiken. Wissel je winterdekens in voor zomerlakens. Draai je matras om voor een optimale verluchting en een minimaal verlies van stevigheid.