Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Inspiratie: tover je tuin om in een oase van rust

clock min. reading time
  • tuin aanleggen
  • tuin ideeën
  • tuin ontwerpen
  • tuinaanleg
  • tuinidee
  • tuinontwerp

Een eigen tuin is zalig. Niets heerlijkers toch dan ’s zomers in je tuin zorgeloos genieten van een leuk boek, liefst nog met een drankje bij de hand? Ben je op zoek naar inspiratie voor je tuin? Ontdek onze tips!

Kies jouw type tuin

Er bestaan veel verschillende soorten tuinen … Op goed geluk beginnen zaaien en planten is dan ook geen verstandig idee. Het is raadzamer om eerst goed na te denken over het type tuin dat je wil aanleggen. Heb je graag een siertuin, een groentetuin of een tuin waarin je kinderen naar hartenlust kunnen spelen? Jij beslist!

Een volgende keuze die je moet maken: de stijl van je tuin. Verkies je een romantische Engelse tuin of een strak aangelegde Franse tuin? Wil je veel kleurrijke bloemen of net niet? Pas als je een idee hebt van waar je naartoe wil, kun je echt beginnen met de inrichting van je tuin.

Inspiratie gezocht?

Weinig ideeën? Dan kun je natuurlijk een tuinarchitect inschakelen. Op basis van jouw wensen tekent die een ontwerp uit dat rekening houdt met onder meer de ligging, oriëntatie en de grondsoort van jouw terrein.

Ben je erg geïnspireerd? Dan kun je zelf op papier een schets van je toekomstige tuin maken. Ook kun je dingen uitproberen met gespecialiseerde software.

Privacy in je tuin

Erg belangrijk bij het ontwerp van je tuin is natuurlijk de indeling van de beschikbare ruimte. Die leg je dan ook als eerste vast. Hou zeker rekening met bestaande elementen die je niet kunt aanpassen.

Vind je rust cruciaal? Dan is het een aanrader om enkele afgeschermde hoekjes te voorzien. Wil je echt cocoonen in je tuin en genieten van optimale privacy? Kies dan voor hoge hagen, of beter nog, voor een tuinomheining.

Tuinschermen in Twinson

Als je kiest voor een tuinomheining in Twinson, weer je niet alleen ongewenste blikken, je geniet ook heel wat andere voordelen:

  • Het composietmateriaal Twinson combineert het authentieke gevoel van hout met het onderhoudsgemak en de duurzaamheid van kunststof.
  • De tuinafsluiting is sterk en heel makkelijk te plaatsen.
  • De tuinschermen zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren die naadloos bij elk tuinontwerp aansluiten.

Wil ook jij een tuinafsluiting in Twinson? Vraag dan een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze dealers.