Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Je huis koel houden in de zomer? Met rolluiken natuurlijk!

clock min. reading time
  • huis koel houden zomer
  • huis-ventileren
  • kamer koel houden in zomer
  • kamer-koelen
  • koel slapen
  • rolluiken
  • slaapkamer koel houden
  • zonwering
  • zonwering-buiten

 

’s Zomers kunnen de temperaturen erg hoog oplopen. Dat is leuk als je een dagje in je tuin of op het strand gepland hebt, maar in je eigen huis heb je het liever wat minder heet. We zetten enkele mogelijkheden om je huis koel te houden op een rijtje.

Rolluiken, de oplossing bij uitstek om je huis koel te houden

Dé meest effectieve oplossing om de hitte buiten te houden? Dat zijn rolluiken. Als je kiest voor kunststof rolluiken, dan ben je verzekerd van bijvoorbeeld een uitstekende thermische isolatie. Laat je de rolluiken dicht, dan blijft de temperatuur binnen lekker aangenaam, hoe hevig de zon buiten ook schijnt. Kunststof rolluiken zijn trouwens makkelijk te installeren, op alle mogelijke ramen. Het is een investering die zeker de moeite waard is.

Zonneschermen, rolgordijnen en jaloezieën

Ook een oplossing, zij het iets minder efficiënt, zijn zonneschermen of zonnescreens. Dat zijn doeken die je voor je ramen kunt bevestigen en die slechts een deel van het licht doorlaten. Belangrijk is wel dat je zulke zonneschermen aan de buitenkant aanbrengt.

Als je zelf wil bepalen hoeveel zonlicht je precies doorlaat, dan zijn rolgordijnen of jaloezieën ook opties.

Isolerende ramen en deuren

Superisolerende ramen met driedubbele beglazing en kozijnen van kunststof zorgen ook voor een prettig klimaat in huis. ’s Winters houden ze de warmte binnen en ’s zomers helpen ze om je huis koel te houden. Hetzelfde geldt voor kunststof buitendeuren.

Ramen: alleen ’s ochtends open

Als het in huis warm is, dan heb je de neiging om je raam open te zetten om te luchten, maar overdag en zelfs ’s avonds en ’s nachts is dat niet zo’n goed idee. Doe je dat wel, dan wordt het binnenshuis alleen maar warmer. Om van de laagste temperaturen te profiteren, is het verstandig  om ’s ochtends vroeg je ramen open te zetten. Tussen zeven en tien uur is het ideale moment.

Geïnteresseerd in rolluiken en/of isolerende kozijnen en deuren? Vraag gerust een gratis offerte of neem contact op met een van onze dealers voor meer informatie.