Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Je tuin opruimen na de winter? Zo moet het!

clock min. reading time
  • gazon winterklaar maken
  • groene aanslag verwijderen
  • opruimen tips
  • terras-poetsen
  • tuin lenteklaar maken
  • tuin opruimen
  • tuin zomerklaar maken
  • tuinmeubelen poetsen
  • tuinonderhoud

Tijdens de winter krijgt je tuin het hard te verduren. Nu de lente in het land is en er misschien wel talrijke tuinfeestjes in je agenda staan gepland, heeft je tuin ongetwijfeld behoefte aan een opknapbeurt. Wij schotelen je alvast enkele tips-and-tricks voor om je tuin op te ruimen.

Tuin opruimen: snoei je planten

Het eerste wat je moet doen als je je tuin na de winter wilt opruimen, is dode en afgestorven planten verwijderen. Ruim de afgevallen bladeren in je tuin op en knip alle dode takken en bloemen weg. Bestaat je tuinomheining uit hagen? Ook die kunnen ongetwijfeld een snoeibeurt gebruiken.

Liever minder snoeiwerk? Kies dan voor een tuinomheining in Twinson. Modern en onderhoudsvrij!

Verwijder onkruid

Zodra de zon begint te schijnen, begint onkruid langzaamaan te groeien. Wees voorbereid en start meteen met het wieden ervan. Zo hou je in de zomer een explosie aan onkruid tegen. Ook tussen je tegels kunnen er zich al mossen of algen hebben gevormd.

Plant enkele voorjaarsbloemen

Om de winter helemaal uit je tuin te laten verdwijnen, zijn voorjaarsbloemen een must. Plant viooltjes, tulpen en narcissen in bloempotten of -bakken en geef ze een mooie plaats op je terras. Ook in je tuin kun je bloemen en gewassen zaaien.

Geef je tuinmeubels een schoonmaakbeurt

Met de zomer in het verschiet, is het hoog tijd om je tuinmeubels onder het stof vandaan te halen en ze te poetsen. Zijn ze gemaakt van hout? Dan hebben ze mogelijk een verfbeurt nodig. Tuinmeubels in kunststof of aluminium maak je schoon met een neutraal reinigingsmiddel, water en een spons.

Meteen lenteklaar met een terras in Twinson-houtcomposiet

Heb je een terras? Ook dat vergt ongetwijfeld een poetsbeurt. Aan een terras in hout is behoorlijk wat werk, maar terrasplanken in Twinson-houtcomposiet zijn in een mum van tijd lenteklaar. Bovendien geniet je met dit terras zowel van een stijlvolle houtlook als van de voordelen van kunststof.