Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Je woning winterklaar maken: zo doe je dat

clock min. reading time
  • kunststof deuren
  • kunststof raam
  • kunststof raamkozijn
  • kunststof ramen
  • kunststof ramen en deuren
  • ramen deuren
  • ramen en deuren

De winter nadert snel, en dat betekent dat we ons maar beter goed voorbereiden op vriestemperaturen. Niet alleen door warme kleren te dragen, maar ook door enkele ‘winteraanpassingen’ aan onze woning door te voeren. Je woning op een efficiënte manier winterklaar maken? Ontdek hier hoe je dat doet.

Waterkranen tijdig afsluiten

Bevroren waterleidingen ben je liever kwijt dan rijk. Gelukkig zijn ze heel eenvoudig te voorkomen. Komen er vriestemperaturen aan? Dan doe je er goed aan om waterkranen- en leidingen buiten tijdig af te sluiten, nadat je ze eerst volledig leeg hebt laten lopen, uiteraard. Kies voor extra bescherming met het nodige isolatiemateriaal. In temperatuurgevoelige ruimtes zoals de kelder, laat je de temperatuur het best niet zakken onder de zeven graden. Hou het kelderraam dus gesloten wanneer het buiten begint te vriezen!

Radiatoren ontluchten om ze winterklaar te maken

Nog zo’n klassieker in een winterklare woning zijn goed ontluchte radiatoren. Tijdig ontluchten maakt niet alleen dat je het veel sneller warm hebt, het verhoogt ook nog eens het rendement van je radiatoren, wat een lagere energiefactuur met zich meebrengt. Laat je verwarmingsinstallatie op tijd en stond eens nakijken door een professional om onnodige warmteverliezen te voorkomen.

Laat je woning nooit te veel afkoelen

Een ijskoude woning verwarmen tot een aangename temperatuur, vraagt erg veel energie. De boodschap: laat de temperatuur in leefruimtes nooit zakken onder de zestien graden. Zo blijft de temperatuur in huis altijd op een aanvaardbaar niveau en moet de verwarmingsinstallatie minder inspanningen leveren om opnieuw het gewenste peil te bereiken.

Raam- en deurisolatie: onmisbaar voor winters comfort

Wist je dat in veel gebouwen tot 25% van de warmte nog altijd verloren gaat via spleten en kieren? De combinatie van muurisolatie met hoogisolerende ramen en deuren dringt zich dan ook op. Kunststof profielen zijn daarbij een bewezen meerwaarde. Tegen innovaties zoals de Linktrusion-technologie maken vriestemperaturen geen schijn van kans!

Lijken comfortabele woontemperaturen en een lage energiefactuur je ook wel wat? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!