Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Kostenoptimaal bouwen: wat betekent het juist?

clock min. reading time
  • energiefactuur
  • energiezuinig bouwen
  • hoogisolerende deuren
  • hoogisolerende-ramen
  • huis isoleren
  • isolatie
  • kostenoptimaal bouwen

Duurzaamheid en energiezuinige renovatie blijven ook dit jaar weer populaire topics. ‘Kostenoptimaal bouwen’, klinkt het vandaag. Maar hoe pas je dat concreet toe in de praktijk? Het is heel eenvoudig: door te focussen op isolatie, en in het bijzonder op hoogisolerende ramen en deuren, kom je al een heel eind. Ontdek hieronder alle details!

Investeren in topkwaliteit

Kostenoptimaal bouwen kun je eigenlijk nog het best vergelijken met een bezoek aan de supermarkt. Ook daar heb je namelijk een bepaald budget waarvoor je toch graag een volle winkelkar in ruil hebt. En natuurlijk het liefst nog met kwaliteitsproducten. Een bouwproject is een gelijkaardige oefening: je investeert in topkwaliteit met een zo kort mogelijke terugverdientijd. Twee keer winst! Je dient daarvoor wel rekening te houden met kosten en baten, waarbij je een perfect evenwicht nastreeft tussen isolatie, luchtdichtheid, ventilatie en verwarming.

Wie slim investeert, ziet zijn energiefactuur meteen dalen en wint de aanvankelijke meerkosten snel terug!

Waarom ramen en deuren cruciaal zijn

Kostenoptimaal bouwen is meer dan ooit een totaalaanpak. Dakisolatie is een belangrijke eerste stap, maar daar stopt het verhaal niet. Ook je muren, vloer en gevel kunnen wel een beetje isolatieaandacht gebruiken. De innovatieve raam- en deurconcepten van Deceuninck zijn alvast de perfecte basis voor je kostenoptimale woning. Daar zit vooral de Linktrusion-technologie, die de thermische prestaties van onze Zendow#neo ramen en deuren gevoelig verbetert, voor iets tussen.

Een lager energieverbruik

Zegt het je wel iets, je energieverbruik drastisch verlagen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Bestel vandaag al een gratis brochure voor meer informatie.