Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Nieuwe energiesubsidies vanaf 2016

clock min. reading time
  • energiebesparende maatregelen
  • energiesubsidie
  • energiesubsidiewijzer
  • huis isoleren
  • isolatie subsidie
  • nationaal-energiebespaarfonds
  • subsidie energiebesparende maatregelen

Als je jouw huis energiezuiniger wilt maken, dan kun je subsidie krijgen van de rijksoverheid, provincie of gemeente. Vanaf deze zomer stelt het kabinet ook € 100 miljoen beschikbaar in 2016 om koophuizen sneller te verduurzamen. Maar let op: vaak geldt de regel ‘op is op’. Hoe eerder je subsidie aanvraagt, hoe goedkoper jouw renovatie kan worden. 

Alleen energiebesparende maatregelen

Tot enkele jaren terug kon je nog rekenen op een financiële tegemoetkoming als je nieuwe kozijnen of deuren ging kopen. Die tijd is helaas voorbij. Want de Nederlandse overheid steunt alleen nog energiebesparende maatregelen. Ook geldt de landelijke subsidie op dubbel- of isolatieglas niet meer. In sommige gemeenten kun je nog wel een tegemoetkoming krijgen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Kijk daarvoor op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Meer energie besparen = meer subsidie

Om verduurzaming in de koopsector te versnellen, stelt het kabinet € 100 miljoen beschikbaar. De regeling moet vanaf deze zomer ingaan, al moet minister Blok nog de details van de subsidieregeling ibekendmaken. Duidelijk is wel dat een particuliere woningeigenaar of de Verenigingen van Eigenaren (VvE) meerdere energiebesparende maatregelen moet nemen in een bestaande woning. Wanneer die maatregelen omvangrijk zijn, kan er subsidie worden aangevraagd. Eventueel kun je ook die subsidie combineren met een lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Je woning renoveren met nieuwe, energiebesparende ramen en deuren? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze dealers! Of vraag een gratis brochure aan voor meer informatie.