Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Nieuwe ramen kiezen? Niet zonder onze tips!

clock min. reading time
  • kunststof ramen
  • nieuwe ramen
  • ramen kiezen
  • ramen kopen
  • ramen vervangen
  • welke ramen kiezen

Als je van plan bent om nieuwe ramen te kopen, doe dat dan niet zomaar. Je doet er goed aan om de voor- en nadelen van verschillende ramen tegen elkaar af te wegen en een doordachte keuze te maken. Door het grote aanbod is het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Ramen zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende materialen, formaten en kleuren, waardoor je al snel verdwaalt in de mogelijkheden. Onze tips helpen je bij de keuze van je ramen.

Materiaal kiezen

Ramen zijn verkrijgbaar in kunststof, aluminium en hout. Zoals je wel verwacht, hebben deze materialen niet allemaal dezelfde of evenveel voordelen. Aluminium ramen, bijvoorbeeld, scoren goed qua isolatie, maar niet zo goed als kunststof. Hout heeft dan weer een hoge isolatiewaarde en een warme, natuurlijke uitstraling. Maar het vraagt wel veel onderhoud.

Stijl bepalen

De stijl van je woning is bepalend voor de stijl van je nieuwe ramen. Als je woning eerder modern is, kies je het best voor ramen met een strak design. Bij landelijke woningen past dan weer de natuurlijke, warme uitstraling van hout. Datzelfde geldt voor kunststoframen met houtimitatie. De ruime keuze aan materialen en kleuren laat je toe om je ramen perfect af te stemmen op de architectuur en het interieur van je woning. Het resultaat? Een mooi, passend geheel.

Minder energieverlies en onderhoud

Ga je voor hoogisolerende ramen? Een slimme zet! Hoogisolerende ramen helpen je heel wat te besparen op je energiefactuur. Dat komt omdat ramen met een hoge thermische isolatiewaarde de koude buiten houden én bovendien zorgen dat er minder warmte verloren gaat, waardoor je energieverbruik gevoelig daalt. In tegenstelling tot houten ramen, die ook goed isoleren, zijn kunststoframen erg onderhoudsvriendelijk aangezien ze vuil- en stofwerend zijn.

Wat is je budget?

Het is belangrijk om op voorhand te bepalen hoeveel geld je wil investeren. Zo sluit je meteen al heel wat mogelijkheden uit en wordt de keuze iets gemakkelijker. Verder kies je het best voor ramen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Daar ben je bij kunststoframen in ieder geval zeker van. Aluminium is een stuk duurder.

Ons advies? Kunststoframen hebben over de hele lijn de beste kaarten. Ze zijn duurzaam, isoleren beter, en hun prijs-kwaliteitverhouding is beter dan die van de andere materialen.