Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Verkleuring van ramen: wat zijn de aandachtspunten?

clock min. reading time
  • kunststof kozijnen kleuren
  • kunststof-kozijnen-verkleuring
  • verkleuring kozijnen
  • verkleuring ramen
  • verkleuring-kunststof-kozijnen

Je gevel duurzaam renoveren of verbouwen, daar horen ook duurzame ramen en deuren bij. Die zijn voorzien van schrijnwerk dat topprestaties levert op het gebied van isolatie zonder toegevingen te doen op het vlak van design of kleur. Met kunststof ramen van Deceuninck zit je alvast helemaal goed. Ze gaan jarenlang mee zonder kleur- en kwaliteitsverlies en zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende designs. Zo heb je altijd ramen die perfect aansluiten bij de gevel van je woning.

Kleur van je ramen: bepalend voor het totaalplaatje

De kleur van je kozijnen is van grote invloed op de look-and-feel van je woning. Je creëert alleen het gewenste effect als de raamkleuren in de lijn liggen van je persoonlijke smaak en de stijl van je gevel. Niet alleen de vorm en de afmetingen van je kozijnen moeten dus afgestemd zijn op het totaalplaatje, ook de kleur is maar beter compatibel.

De kleur van je ramen kiezen is ook een kwestie van kwaliteit. Kies je voor ramen die langs één zijde gekleurd zijn of rondom rond gekleurde ramen? En hoe zorg je ervoor dat je gevel niet te kampen heeft met verkleurde kozijnen? Hieronder alvast enkele onmisbare tips voor een piekfijn eindresultaat!

Deceuninck kunststof ramen: kleurvastheid als handelsmerk

Vroeger gebeurde het wel vaker dat kunststof ramen na verloop van tijd begonnen te verkleuren. Dankzij continue innovatie en productverbeteringen ligt die tijd gelukkig allang achter ons. Kunststof kozijnen vergelen niet en zijn beschikbaar in een enorm kleurengamma.

Met Deceuninck kunststof ramen ben je verzekerd van een jarenlange kleurvastheid en een ‘net gekocht’-uitstraling. Bij de bekleefde uitvoeringen wordt uitsluitend gewerkt met UV-bestendige folies. Voor de gelakte afwerkingen worden onze profielen industrieel gecoat met watergedragen verf en vervolgens uitgehard, waardoor we een optimale kwaliteit kunnen garanderen.

De unieke samenstelling van de grondstof garandeert de uitstekende kleurvastheid, ook bij ramen die in de massa gekleurd worden.

Deceuninck voert ook regelmatig tests uit op verkleuring. Je kunt er dus van op aan dat Deceuninck ramen hun kleur behouden, hoeveel zonlicht ze ook vangen.

360°: rondom rond gekleurd, dat is klasse!

Kunststof ramen waren vroeger minstens langs één kant wit of hadden een niet meegekleurde binnenlijst. Vandaag heb je ook de mogelijk om de profielen integraal, rondom rond, 360° te kleuren. Onze 360°-ramen stralen langs élke kant klasse uit, en dat merk je meteen! Dankzij onze handige kleurensimulator kies je bovendien snel en eenvoudig de kleur die het best bij je woning past. De simulator werkt heel eenvoudig: je kiest een bepaald type nieuwbouw of upload een foto. Vervolgens kies je je kleur en je kan het resultaat bewonderen.

Droom je al weg? Dan zijn de prachtig gekleurde PVC profielen van Deceuninck een must! Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!