Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Wat met kunststof wandbekleding in je interieurinrichting?

clock min. reading time
 • huis inrichten
 • inrichten interieur
 • inrichting woonkamer
 • Interieur
 • interieur decoratie
 • interieur huis
 • interieur woonkamer
 • interieur-design
 • interieurtips
 • landelijke inrichting
 • modern-interieur
 • moderne-interieurs

Is je interieur dringend toe aan een make-over? En zou je graag gaan voor een persoonlijke touch? Goed nieuws: kunststof wandbekleding heeft alles in huis voor een succesvolle herinrichting van je interieur. Het geeft je heel wat verschillende mogelijkheden voor een stijlvolle, moderne of hippe interieurinrichting. 

 

Wandbekleding: bepalend voor je interieur

 

De inrichting van je interieur is een doorslaggevende factor voor de uitstraling en de gezelligheid van je woning. Aangezien elke persoon een andere smaak heeft, zijn er dan ook talloze ideeën en concepten rond interieurinrichting. Daarom is het belangrijk om eerst een stijl te bepalen en dan pas concrete stappen te ondernemen.

 

Je persoonlijke stijl kun je opbouwen met het meubilair dat je kiest (grootte, materiaal, positie), het soort verlichting dat je plaatst, het gebruik van lichte of donkere kleuren op je muren, vloeren en plafonds, en het type vloer-, plafond- en wandbekleding dat je aanbrengt.

 

Er bestaan veel verschillende mogelijkheden wat wandbekleding betreft. Hieronder zetten we alvast de populairste designs op een rij. Zo ontbreekt het je alvast niet aan inspiratie voor een passende interieurinrichting!

 

Wandbekleding in kunststof: futuristisch, zacht of natuurlijk

 

Wandbekleding vind je doorgaans in klassieke materialen als tegels, hout of gipsplaten. Maar ook kunststof heeft zo zijn voordelen. Zo worden de panelen op een profielwerk geplaatst, waardoor je ze gemakkelijk kunt verwerken. Verder is kunststof verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen, zodat je helemaal vrij bent om het design te kiezen dat perfect aansluit bij de rest van je interieur.

 

Futuristisch design

Wil je graag een wandbekleding met een strak, futuristisch design? Dan moet je gaan voor de Beebo-bekleding met grijze aluminiumtinten. Het oppervlak kan geribd, geruit of vierkant zijn en zorgt voor een optimale lichtverspreiding. Vooral in lofts en modern ingerichte woningen komt futuristische wandbekleding goed tot zijn recht.

 

Zachte pasteltinten

Lichte pastelkleuren geven je interieur een warme toets en staan garant voor een rustgevende uitstraling. Deze zachte tinten zijn geschikt voor zowel meer klassieke als moderne interieurs. De uitgebreide kleurenpalet bevat onder meer koffiebruin, mokka, chocolade, muisgrijs, anijsgroen, beige en wit. Keuze te over!

 

Houten look

Kan een natuurlijke, iets ruwere look je wel bekoren? Dan is de reliëfstructuur van het Nordica-gamma helemaal je ding. De verschillende kleurpatronen (van kastanje over esdoorn tot witte eik) zorgen voor een authentiek en krachtig design. De zichtbare groeven zijn perfect voor bijvoorbeeld lambriseringen. Ben je eerder fan van een warme en traditionele uitstraling? Het Vermont-thema biedt de perfecte combinatie van comfort en gezelligheid.