Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Zo maak je optimaal gebruik van je serre of tuinkamer

clock min. reading time
  • glazen serre
  • serre kopen
  • serre-bouwen
  • serrebouw
  • tuin-serre
  • tuinkamer

Veel mensen dromen van een serre aan hun woning. Maar heb je al eens gedacht aan een tuinkamer? Daarmee geniet je het hele jaar door van je gazon. We leggen je uit wat het precieze verschil is tussen een serre en een tuinkamer, en vertellen je waarop je allemaal moet letten.

Een serre geeft voldoening

In een serre is het natuurlijk heerlijk zitten. Je geniet er optimaal van het licht, de warmte van de zon en het uitzicht op je tuin. Spijtig genoeg is het er lang niet altijd ideaal toeven. In de zomer is het in een serre vaak te heet en tijdens de winter kan het er best koud zijn. Gelukkig is er een oplossing: installeer ramen met hoogrendementsglas!

Kiezen voor hoogrendementsglas

Bij hoogrendementsglas zijn de glasplaten aan de binnenkant voorzien van een dun, isolerend laagje metaal. Voor een optimale isolatie wordt de luchtspouw tussen de glasplaten vaak ook gevuld met een edelgas zoals argon of met een mengeling van meerdere edelgassen. Wist je dat je zelfs kunt kiezen voor drievoudig hoogrendementsglas met een uitzonderlijk lage Ug-waarde van 0,5 W/m2K?

Wat is een tuinkamer?

Opteer je voor hoogrendementsglas, dan hebben we het niet langer over een serre, maar over een tuinkamer. In zo’n kamer geniet je het hele jaar door van je tuin in alle comfort.

Een serre is leuk, maar een tuinkamer doet de waarde van je woning nog meer stijgen. Wil je optimaal genieten van je tuinkamer? Kies dan voor grote glaspartijen. Een schuifpui maakt het geheel af.

Bouwen met of zonder omgevingsvergunning?

Ben je nu al aan het wegdromen en wil je zo snel mogelijk aan de bouw van je serre of tuinkamer beginnen? Vergeet niet om eerst na te gaan of je er een vergunning voor nodig hebt.

Serres en tuinkamers vallen in de categorie ‘bijbehorende bouwwerken’. Onder bepaalde voorwaarden kun je zo’n bijbehorend bouwwerk zonder omgevingsvergunning bouwen. Via het Omgevingsloket kun je makkelijk online checken of dat voor jou het geval is.

Geïnteresseerd in ramen of schuifpuien met hoogrendementsglas? Vraag dan gerust een gratis prijsofferte aan of neem contact op met een van onze dealers.