Vraag een gratis offerte

Veiligheid

Deceuninck Zendow#neo Premium-kozijnen geven inbrekers geen enkele kans

clock min. reading time

 

Vrijdag 26 oktober is in België en in Nederland uitgeroepen tot de ‘1 dag niet’-dag. Het uitgangspunt van deze actiedag? Huurders en woningeigenaren bewust maken om hun woning preventief te beschermen tegen inbrekers. Ramen die topprestaties laten zien op gebied van veiligheid en inbraakwerendheid, spelen hierbij een beslissende rol. Met de Zendow#neo Premium-ramen van Deceuninck kun je op beide oren slapen. Deze ramen kregen onlangs zelfs het veiligheidscertificaat RC3 voor draaikipramen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). De testen van deze onafhankelijke instantie tonen duidelijk aan dat, dankzij Deceuninck Zendow#neo Premium, manuele inbraakpogingen steeds makkelijk verijdeld worden. Inbrekers krijgen dus gewoon geen enkele kans….

Inbraakbeveiliging: een miskend probleem

In Nederland wordt gemiddeld 125 keer per dag ingebroken. Een inbraak is steeds een traumatische ervaring voor de bewoners: de gedachte dat er ‘vreemden’ in je privé zijn binnengedrongen, kan zorgen voor een blijvend onveiligheidsgevoel. En dan hebben we het nog niet over de praktische rompslomp die zo’n inbraak met zich meebrengt of van het financiële verlies. Het loont dus de moeite om een woning tegen diefstal te beveiligen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hond het huis te laten bewaken, of buitenverlichting met bewegingssensoren of een alarmsysteem laten installeren om dieven af te schrikken. Van substantieel belang blijft echter de inbraakwerendheid van je buitenschrijnwerk. Kies daarom voor inbraakwerende raamprofielen, dubbel gelaagd veiligheidsglas en het juiste hang- en sluitwerk.

Inbraakwerende ramen als eerste prioriteit

Om je woning inbraakveilig te maken, is inbraakbestendig, dubbel gelaagd veiligheidsglas altijd de beste keuze. Dubbel gelaagd veiligheidsglas is samengesteld uit twee of meer glasbladen met daartussen twee of meer transparante folies waaraan het glas bij breuk blijft kleven. Maar alleen kiezen voor veiligheidsglas heeft weinig zin als het raam zelf – dus het kader/vleugel rond het glas, samen met het beslag – niet inbraakbestendig is. Belangrijk is dus dat alle deelaspecten van een raam inbraakwerend zijn, want de zwakste schakel bepaalt het geheel.

Voor een doeltreffende bescherming tegen inbraak vormen de nieuwste kunststof ramen van Deceuninck, Deceuninck Zendow#neo Premium, een excellente keuze. Om inbrekers te ontmoedigen, worden deze ramen via de unieke Linktrusion-technologie – een combinatie van thermische versterkingen met staaldraad in het kaderprofiel en continue structurele glasvezels in het vleugelprofiel – versterkt. Op deze wijze blijven de Deceuninck Zendow#neo ramen in alle omstandigheden hun vormvastheid behouden. Een raam forceren met een tang, boor, glassnijder of zelfs een koevoet van 70 cm lukt hierdoor niet.