Vraag een gratis offerte

Gevelbekleding

Alles wat je moet weten over gesloten versus open gevelbekleding

clock min. reading time
  • composiet gevelbekleding
  • gesloten gevelbekleding
  • gesloten-gevel
  • gevelafwerking
  • gevelbekleding
  • gevelbekleding kunststof
  • houtcomposiet gevelbekleding
  • kunststof gevelbekleding
  • open-gevel
  • open-gevelbekleding

Begin je binnenkort met een nieuwbouwproject of met een totaalrenovatie? Of zit je er al middenin? Vroeg of laat komt sowieso de gevel aan bod. Het is daarbij niet enkel van groot belang om degelijke isolatie te voorzien, maar ook kwalitatief hoogstaande gevelafwerking. Want je kan er niet omheen: je gevel is het visitekaartje van je woning. Wie kiest voor Premium gevelbekleding in Twinson houtcomposiet heeft de keuze uit twee versies: open of gesloten gevelbekleding. De verschillen ontdek je hieronder.

Premium Twinson gevelbekleding: kwaliteit van de bovenste plank

Met Twinson houtcomposiet geef je elke gevel een kwalitatieve toets. Dankzij de unieke samenstelling van hout en kunststof krijgt je woning bovendien de warme uitstraling van hout, zonder daarbij in te boeten aan gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid. Het beste van twee werelden dus. Met Twinson gevelbekleding is je gevel overigens tegelijk waterbestendig, splinter- en rotvrij. De milieuvriendelijkheid van PEFC- gecertificeerd hout? Een leuke bonus!

Gesloten gevelbekleding: een gevel die ademt

Bij Twinson Premium gevelbekleding heb je de keuze uit gesloten of open gevelbekleding. Je bent daarbij altijd verzekerd van goede isolatie, ongeacht je keuze. De gevelplank ‘vlak 167 Twinson’ voert bijvoorbeeld vochtige lucht en hitte af via een geïntegreerd ventilatiesysteem. Het resultaat? Een gevel die ademt. We hoeven je niet uit te leggen dat dit automatisch tot een gezonder binnenklimaat leidt.

Een harmonieus geheel met open gevelbekleding

Is de esthetiek van een open gevelsysteem meer iets voor jou? Dan is de gevelplank ‘vlak op 83 Twinson’ gegarandeerd je ding. Je gevel straalt pure klasse uit dankzij de zwarte of natuurkleurige RVS-schroeven en het zwart geanodiseerd aluminium montageprofiel en oogt bovendien bijzonder harmonieus. Duurzaamheid is alvast geen zorg meer: de onderliggende structuur in hoogwaardig geanodiseerd aluminium en het UV-bestendig en vochtwerend dampscherm verrichten wonderen.

Isolatie en gevelafwerking, de perfecte combinatie

Gevelbekleding is uiteraard niet hetzelfde als gevelisolatie, maar de twee vullen elkaar in ieder geval wel aan. De fijne Deceuninck gevelsystemen zijn de perfecte aanvulling op allerlei isolatiediktes. Zo gaan esthetiek en energiezuinigheid altijd hand in hand!

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen die Twinson houtcomposiet gevelbekleding voor je in petto heeft? Vraag dan zeker een offerte aan of loop eens langs bij een van onze Partners. Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!