Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Nieuwe raamkozijnen en deuren nodig? Wij helpen je kiezen uit de RAL-kleuren

clock min. reading time
  • ral kleuren kozijnen
  • ral kleurenwaaier
  • ral waaier kozijnen
  • ral waaier raamkozijnen
  • ral-kleuren-coating
  • ral-kleuren-raamkozijnen
  • ral-waaier

Sta je op het punt om je raamkozijnen en deuren te vervangen? Dan moet je natuurlijk ook nadenken over welke kleuren je precies wil. Tegenwoordig heb je zoveel mogelijkheden dat kleuren kiezen niet eenvoudig is. Maar wees gerust: je vindt zeker een tint naar jouw smaak. Deceuninck heeft namelijk een brede waaier aan beschikbare RAL-kleuren. Heb je gekozen? Dan geef je de gekozen kleurcode door. Zo weet je zeker dat jij de exacte kleur krijgt die je wilt: vergissingen en kleurverschillen zijn uitgesloten.

Wat zijn RAL-kleuren?

RAL staat voor ‘ReichsAusschuss für Lieferbedingungen’. Het is een kleurcoderingssysteem dat in 1927 in Duitsland ontwikkeld werd en dat in de industrie en in de bouw gebruikt wordt om de kleuren van verf en coatings te bepalen. Elke kleur heeft een eigen code van vier cijfers en een vaste naam. Zo weten wij meteen waarover jij het hebt en maken we jouw raamkozijnen en deuren in precies de kleur die jij gekozen hebt.

Kleuren kiezen: een waaier aan mogelijkheden

De kleuren van je raamkozijnen en deuren zijn natuurlijk erg bepalend voor het uitzicht van je woning. De juiste keuze maken is dan ook van groot belang. Je wil daarbij zeker niet over één nacht ijs gaan. Zeker als je kiest voor   heb je een brede waaier aan mogelijke kleuren. Behalve voor gecoate raamkozijnen en deuren, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor in de massa gekleurd kunststof of kunststof dat wordt afgewerkt met speciale folies voor een metaal- of houteffect.

Onze kleurensimulator maakt het je makkelijk

Weet je niet goed hoe te beginnen? Met onze online kleurensimulator krijg je snel een idee van het effect van een bepaalde kleur. Hoe het werkt? Laad een foto van je woning op, kies een van de beschikbare kleuren en bewonder meteen het resultaat.

Kom je er toch niet uit? Laat je dan zeker adviseren door een specialist: neem voor meer informatie gerust contact op met een dealer uit jouw buurt.