Vraag een gratis offerte

Kunststof luiken

Klapluiken: mooi én nuttig!

clock min. reading time
  • kunststof-luiken-2
  • luiken voor ramen
  • raamluiken
  • raamluiken maken
  • raamluiken voor binnen
  • raamluiken voor buiten
  • sierluiken
  • vensterluiken

 

Met klapluiken krijgt je woning meteen een authentieke en rustieke uitstraling. Zulke luiken vormen een welkome ‘extra touch’ en bieden een grote esthetische meerwaarde. Deceuninck heeft een assortiment kunststof luiken waarmee je alle kanten op kunt. Het aantal designs, kleuren en structuren is haast eindeloos.

Klapluiken hebben trouwens ook een praktische functie: ze beschermen je huis tegen de invloed van  externe factoren, zoals neerslag en temperatuurschommelingen. Dankzij de luiken blijven je ramen intact en bespaar je energie.

Je ramen beschermen

Het is duidelijk: kunststof sierluiken zijn zoveel meer dan enkel verfraaiing voor je huis. Ze beschermen je ramen ook tegen barre weersomstandigheden. Sluit je luiken en vrijwaar je ramen op een makkelijke manier van schade door regen, sneeuw of hagel. Ook als je luiken gesloten zijn, blijft je woning trouwens haar charme en authentieke uitstraling behouden.

Energie besparen

Klapluiken zijn dus mooi en ze beschermen je ramen tegen neerslag. Ze helpen je bovendien om energie te besparen. Uiteraard zijn een goede isolatie en een zuinig verwarmingssysteem cruciaal, maar ook klapluiken dragen bij aan een optimale temperatuur in huis. Geef toe: dat is een functie waar je waarschijnlijk niet aan gedacht had?

Op zonnige herfst- en winterdagen zorgen open raamluiken ervoor dat het licht maximaal binnenvalt. Zo warmt je huis op natuurlijke wijze op. Het warme zonlicht vormt een aangename én gratis aanvulling op de warmte van je verwarmingssysteem.

Wanneer de avond valt en het kouder wordt, kun je de luiken sluiten: zo houd je de warmte binnen en de koude buiten. Gesloten klapluiken maken een koude winteravond trouwens extra gezellig.

Op zwoele zomeravonden maken klapluiken de airco dan weer overbodig. Sluit de luiken overdag en houd zo de hitte buiten. ‘s Nachts kun je de luiken openzetten om een koele zomerbries binnen te laten. Ideaal voor een weldadige nachtrust.

Wil jij je energiefactuur definitief doen dalen? Maak dan in onze brochure snel je keuze uit ons assortiment aan kunststof klapluiken.