Vraag een gratis offerte

Nieuws

Deceuninck blijft innoveren

clock min. reading time
  • deceuninck
  • deurprofielen
  • innovatie
  • profielen
  • raamkozijnen
  • raamprofielen
  • renocycleren

Profielenfabrikant Deceuninck is dit jaar opnieuw deelnemer van de beurs Architect@Work, welke wordt gehouden op 14 en 15 september in de AHOY te Rotterdam. Het bedrijf laat er de laatste ontwikkelingen zien op gebied van kunststof ramen & deuren. De nieuwe kozijnen, uitgerust met de unieke Linktrusion technologie en voor het eerst toegepast binnen de Deceuninck Zendow#neo serie, bieden u een blik op de toekomst…

Deceuninck is een kunststof wereldspeler met op het vlak van innovatie, ecologie en design een duidelijke doelstelling : “Building a sustainable home”. Een (t)huis dat energiezuiniger is om in te wonen en aantrekkelijker is om naar te kijken. “Met de eis om tegen 2020 voor nieuwbouw energieneutraal te zijn en het geleidelijk verlagen van de energieprestatiecoëfficiënt, willen we op architect@work, alle Nederlandse architecten en bouwprofessionals laten kennis maken met onze unieke revolutionaire Linktrusion-technologie.  Met Linktrusion combineren we verschillende technologieën en materialen in hetzelfde product. Hierdoor kunnen we voor elke toepassing de ideale productconfiguratie samenstellen. Vandaag de dag wordt Linktrusion al toegepast in de Deceuninck Zendow#neo ramen, kozijnen en deuren reeks”, licht commercieel directeur Nederland Paul Jansen toe.

Revolutionaire technologie

Op de Deceuninck-stand zal de verdere ontwikkeling binnen de revolutionaire Linktrusion technologie worden toegelicht. Deze technologie stapt af van het toepassen van gegalvaniseerd staal als standaard versterking in de profielen. In zowel kader als vleugel bestaat de versterking voortaan uit een kern van schuim van gerecycled kunststof en staaldraad. De Zendow#neo Premium-oplossing gaat zelfs nog een stap verder: hier wordt bij het 82 mm zeskamervleugelprofiel gebruikt gemaakt van continue structurele glasvezels. Het geheel staat telkens garant voor voortreffelijke performanties en in het bijzonder uitstekende isolatiewaardes. In combinatie met drievoudige beglazing zijn zelfs Uw waarden tot 0,65 W/m²K mogelijk.  Ook op het vlak van duurzaamheid scoort Linktrusion bijzonder hoog. Zowel de volledig te recyclen glasvezel versterkte vleugel als het van pvc-hardschuim en staaldraad voorziene kader hebben een gesloten kringloop.

Ruim kleurenassortiment

Het huidige kleurassortiment van Deceuninck biedt een ruime keuze in kleursystemen. Daarnaast werd de vermaarde Decoroc-coating recent uitgebreid met een 360°, rondom gekleurde oplossing. Verder werd het folieassortiment vergroot en ook de massa-kleuren blijven beschikbaar. Om zowel bouwprofessionelen als particulieren de mogelijkheid te bieden een waarheidsgetrouwe weergave van hun woonproject te laten creëren werd zowel voor renovatie als voor nieuwbouw een online kleurensimulator ontwikkeld. Via www.deceuninck.nl kunnen beide, zowel professionals als consumenten, een foto of simulatie van het kozijn opladen, de gewenste kleur selecteren, en zo bepalen welke kleur het beste past. Daarnaast biedt de site ook bestekteksten en tal van technische info aan.

100% gesloten recycling circuit

Deceuninck beschikt over een eigen recycling-fabriek. Met een capaciteit van 20.000 ton is het de grootste van Europa. Naast oude ramen worden er ook andere harde PVC-bouwproducten vermalen tot nieuwe grondstof voor nieuwe kunststof ramen. Daarmee biedt het bedrijf een volledig sluitend circuit aan. In Nederland werkt Deceuninck hiervoor samen met de Vereniging van Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG).  De registratie van het woord “Renocycleren” onderstreept de focus op duurzaamheid binnen het bedrijf. Voor Deceuninck is “Renocycleren” een gesloten proces waarbij oude gerecyclede kozijnen, na recycling, tot nieuwe producten worden omgezet.

Bezoek de Deceuninck-stand nummer 209 in AHOY Rotterdam en laat u vrijblijvend informeren over de vele mogelijkheden. Bekijk ook de website.