Vraag een gratis offerte

Terras

Geef je terras een frisse look

clock min. reading time

Tijdens de warme zomermaanden vertoeven we graag op ons terras. Het is dan ook geen overbodige luxe om je terras gezellig in te richten om maximaal van de buitenlucht en de natuurlijke geuren van je tuin te genieten. Het is trouwens helemaal niet zo moeilijk om je terras een make-over te geven. Met een paar specifieke ingrepen krijgt je terras meteen een frisse look.

Bye bye, winter!

De eerste stap? Alle sporen van de winter verwijderen.(deze zin zou ik nu weglaten omdat het midden zomer is) Je reinigt je terras het best met een oplossing van water, chloor en zout. Je kunt eventueel ook een beetje azijn of bleekmiddel gebruiken. Voor algen, mos en andere andere groenresten ga je het best over tot gespecialiseerde middelen. Wel oppassen: gebruik deze producten met mate, anders riskeer je dat het terrasopverlak verkleurt of beschadigd raakt.

Wist je trouwens dat je met een coating de poreusheid van je terras kunt verminderen? Dat zorgt ervoor dat algen en mossen zich minder goed kunnen vasthechten.

Houtcomposiet voor een natuurlijke terrasbekleding

Is je terras toe aan een nieuwe look? Kies dan voor houtcomposiet als bekleding. Houtcomposiet ziet eruit als lange houten planken, maar in feite gaat het om een combinatie van gerecycled hout en kunststof. De composiet voelt aan als echt hout en bestaat in een veelvoud aan warme kleuren, van grijs en geel tot hazelnootbruin.

Naast de warme, natuurlijke look heeft houtcomposiet als bijkomende voordelen dat het gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en slipbestendig is. Zeker dat laatste is niet onbelangrijk voor de veiligheid.

Dompel jezelf onder in het groen

Als je de pracht van je tuin wil doortrekken naar je terras, kun je dat doen door de juiste bloemen en planten te plaatsen. Wil je ook tijdens de herfstmaanden genieten van een groene terrasomgeving? Zet dan bloembakken en bloempotten met groenblijvers of planten met mooie bessen op je terras. Ook late bloeiers en plantensoorten met een opvallende blad fleuren je terras in het najaar blijvend op.

Bescherming tegen zon en regen? Plaats een terrasoverkapping

Wil je tijdens regenbuien of felle zonneschijn óók van je terras kunnen genieten? Dan is een terrasoverkapping het overwegen waard. Er bestaan heel wat constructies, met telkens een ruim aanbod aan mogelijkheden qua materialen. Zo kun je gaan voor hout, aluminium, doek, kunststof, glas en meer! Houd bij je keuze wel altijd rekening met de inrichting van je huis en het gewenste design.

Ben je op zoek naar meer tips voor je terras? Neem dan zeker een kijkje op onze webpagina terrassen of vraag een gratis brochure aan.