Vraag een gratis offerte

Terras

Tropisch hardhout? Ga voor duurzaam houtcomposiet!

clock min. reading time
  • composiet planken
  • hardhout-planken
  • hardhouten vlonderplanken
  • houtcomposiet
  • houten deuren
  • houten kozijnen
  • houten terras
  • kunststof vlonderplanken
  • tropisch-hardhout

Een terras in tropisch hardhout heeft een stijlvolle en landelijke uitstraling. Helaas is zo’n terras niet duurzaam en vergt het behoorlijk wat onderhoud. Houtcomposiet is een waardig alternatief. Het ziet eruit als hout, maar biedt alle voordelen van kunststof. Hier vertellen we je er alles over!

Tropisch hardhout is duur

Heb je een landelijke woning? Dan denk je ongetwijfeld dat houten buitenschrijnwerk de beste keuze is. Hout zorgt namelijk voor een stijlvolle en authentieke look. Helaas vergt een houten terras of houten gevelbekleding veel onderhoud. Ook al heeft tropisch hardhout – hout van loofbomen – een langere levensduur dan zachthout, toch kunnen er na enige tijd vlekken optreden. Voor een terras in tropisch hardhout moet je trouwens behoorlijk in je buidel tasten.

Houtcomposiet: de warme look van hout

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van zijn ramen, deuren en ander buitenschrijnwerk genieten. Is een houtlook iets voor jou, maar ben je het zat om in de weer te zijn met verfkwasten en schuurmateriaal? Dan is Twinson-houtcomposiet beslist iets voor jou. Het materiaal bestaat uit kunststof en hout, waardoor het er even natuurlijk en warm uitziet als hout. Bovendien is het onderhoud even eenvoudig als kunststof. Houtcomposiet wordt gebruikt voor tuinafsluitingen, terrassen, dakrandoverstekken en gevelbekleding.

Kleurvast materiaal

Houtcomposiet is om verschillende redenen makkelijk in onderhoud. Zo hoef je het materiaal – in tegenstelling tot tropisch hardhout – niet te schilderen, want het is kleurvast. Het enige wat je moet doen, is een kleur kiezen die bij je woning past.

Duurzaam en hoogisolerend

Duurzaamheid wordt tegenwoordig hoog in het vaandel gedragen. Houtcomposiet is dus ideaal, omdat het – na zijn lange levensduur – voor honderd procent wordt gerecycled. Als je kiest voor Twinson-gevelbekleding krijg je er de hoogisolerende eigenschappen gratis bij.

Wil je meer weten over houtcomposiet? Kom dan langs bij een van onze dealers!