Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

4 stijlvolle tips voor een geslaagde badkamerinrichting

clock min. reading time
  • badkamer
  • badkamer inrichten ideeën
  • badkamer-inrichten
  • badkamer-inrichting

Je badkamer is zoveel meer dan de ruimte waar je een douche of bad neemt. In nieuwe woningen krijgt de badkamerinrichting steeds vaker de aandacht die ze verdient. Met deze vier originele stijladviezen richt je zelf ook je badkamer stijlvol en charmant in.

1. Sfeerverlichting

Een sfeervolle badkamer inrichten begint bij de keuze van de verlichting. Enerzijds is er de basisverlichting, die meestal uit inbouwspots of een centrale lampbehuizing bestaat. Anderzijds heb je behoefte aan accentverlichting, bijvoorbeeld aan beide zijden van de spiegel, om je te scheren of je make-up bij te werken.

Maar vergeet ook de sfeerverlichting niet. De badkamer evolueert volop naar een wellnessruimte. Met behulp van subtiele, dimbare accentverlichting of gekleurde led-verlichting kun je de stemming in je badkamer positief beïnvloeden.

2. Degelijke ramen mét folie

Vroeger was de badkamer klein en soms ook vrij donker. Een groot raam in de badkamer was uitzonderlijk. Gelukkig bestaat er raamfolie die wel het licht doorlaat, maar geen nieuwsgierige blikken. Je privacy is beschermd en jij kan rustig baden bij voldoende licht. Het materiaal voor je ramen zelf? Daarvoor kies je het beste voor hoogwaardige kunststofprofielen.

3. Blikvanger: vrijstaand bad

Geen betere blikvanger in de badkamer dan een vrijstaand bad. In een rustieke woning is een antiek bad op pootjes absoluut onmisbaar, maar ook in een moderne woning zorgt zo’n bad voor een originele retrotoets. Er bestaan ook strakke en moderne vrijstaande baden, zelfs voor twee personen. Het mooiste effect? Dat krijg je door het bad een prominente plaats te geven in het midden van de badkamer.

4. Kunststofwandbekleding? Of toch maar tegels?

Een laatste tip voor je badkamer: durf voor originele wandbekleding te gaan. Het hoeven heus niet altijd identieke tegeltjes te zijn. Beebo kunststofbekleding voor wanden en plafonds is een voorbeeld van een verrassend alternatief. Het ziet er strak en futuristisch uit en schept een aangename, ontspannende sfeer in je badkamer. Een badkamer die rusten harmonie uitademt, is dan weer gebaat bij grote, egale tegels, zoals de Decoramic-wandtegels in drie verschillende grijstinten.