Vraag een gratis offerte

Tips & tricks

Je woning nóg energiezuiniger maken? Deze vier manieren moet je proberen

clock min. reading time
  • energiezuinig
  • energiezuinig bouwen
  • energiezuinig verbouwen
  • energiezuinig wonen
  • energiezuinige woning
  • energiezuinigheid
  • isolatie woning
  • woning isolatie

Wie zijn huis in de afgelopen 10 jaar niet aan een grondige renovatie onderwierp, laat hoogstwaarschijnlijk heel wat energiepotentieel links liggen. Want dankzij enkele simpele, energiezuinige maatregelen is het perfect mogelijk om heel wat te besparen. Bovendien zorgen constante temperaturen voor een aangenaam wooncomfort, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Hieronder vier maatregelen die de energie-efficiëntie van je huis meteen doen toenemen!

Installeer een zuinig verwarmingssysteem

Een verouderd verwarmingssysteem slorpt heel wat energie op. Het is daarom wenselijk om voor je verwarming en warmwaterproductie zo snel mogelijk te investeren in zuinige installaties. Als die op basis van hernieuwbare energie werken, sla je twee vliegen in één klap. Onze tip? Ook voor een lage-energiewoning reken je het best op een verwarmingssysteem van minstens 4 à 9 kW.

Degelijke dakisolatie

Ook in bestaande woningen is dakisolatie een must. De overheid raadt een isolatiedikte aan van 15cm of meer. De plaatsing is relatief eenvoudig, de terugverdientijd bijzonder kort en bovendien vaardigt de overheid er heel wat verschillende premies voor uit. Waar wacht je nog op?

Je muren isoleren

Muurisolatie is een van de kernvoorwaarden voor een energiezuinige woningen. Je kiest het best voor degelijk isolatiemateriaal, anders zijn je muren per definitie onvoldoende geïsoleerde en gaat er nodeloos veel warmte verloren. En dat vertaalt zich natuurlijk in een peperdure energierekening. Niet overtuigd? Ook muurisolatie kan rekenen op een korte terugverdientijd en heel wat interessante premies!

Hoogisolerende ramen en deuren

Ga je binnenkort je muren isoleren? Dan vervang je het best ook meteen je ramen en deuren. Daarbij speelt niet alleen de beglazing een rol, ook de kozijnen van je ramen en deuren zijn van doorslaggevende aard. Investeren in topkwaliteit loont echt wel. De Zendow#neo ramen en deuren van Deceuninck, bijvoorbeeld, zijn een stimulans voor je energierekening én je wooncomfort. Ook hier zijn weer interessante premies aan verbonden!

Droom jij ook van een comfortabele, op-en-top geïsoleerde woning? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!