Ramen & deuren

Op zoek naar kozijnen in Groningen? Zo ga je te werk

Ben jij een van die ijverige mensen die momenteel een huis bouwt of zijn bestaande woning verbouwt? Goeie keuze, want een nieuwe woning volgens de laatste normen betaalt zichzelf terug, en ook een energiezuinige renovatie levert veel op. Maar dan moet je wel kiezen voor hoogwaardige kozijnen die een grote meerwaarde vormen voor de isolatie van je huis of appartement. Hier lees je hoe je te werk gaat om die te vinden in Groningen.

Kies een kwalitatief materiaal

Stap 1: Bestudeer de verschillende mogelijkheden en kies een materiaal dat jaren zal meegaan – neen, decennia zelfs. Hoewel er tientallen materialen op de markt zijn voor kozijnen, kiezen de meeste mensen voor profielen uit hout, aluminium of kunststof. Speciaal voor jou zetten wij de voor- en nadelen van deze drie materialen op een rijtje:

  • Hout is charmant en stijlvol, maar vergt veel onderhoud. Je moet je kozijnen regelmatig schuren, verzorgen en verven, en zelfs dan verslijten ze relatief snel. Bovendien bieden ze slechts een matige isolatie.
  • Beter is aluminium, dat goed isoleert en stevig is, maar ook een flinke duit kost.
  • Kunststof biedt het beste van twee werelden. Het is net zo stevig als aluminium en vergt een absoluut minimum aan onderhoud. Daarnaast is kunststof – voornamelijk kunststof – veel goedkoper dan aluminium, zonder iets in te boeten aan isolatiewaarde en inbraakveiligheid.

Bepaal de stijl van je deuren

Stap 2: Bepaal jouw persoonlijke stijl voor je raam- en deurkozijnen. Stem de uitstraling van je buitenschrijnwerk af op het gevelmateriaal, de architectuurstijl van je huis, én je interieur. Om tegemoet te komen aan de eisen van zoveel mensen met verschillende stijlvoorkeuren, heeft Deceuninck een uitgebreid gamma ontwikkeld. Daarvan profiteer jij uiteraard, want zo kun je je kozijnen perfect afstemmen op je eigen smaak.
Wist je dat met de kunststof kozijnen van Deceuninck elke richting uit kunt? Kunststof is niet alleen geschikt voor hedendaagse, strakke kubuswoningen, maar leent zich ook prima voor een charmante landelijke woning. Deceuninck ontwikkelde namelijk een reeks hoogwaardige kunststof-kozijnen in historische stijlen. En ook het kleurenassortiment omvat heel wat kleuren die ideaal zijn voor landelijke en klassieke huizen.

Zoek een dealer in Groningen

Stap 3 is eenvoudig. Je weet namelijk al welk materiaal je wil en welke stijl je voorkeur geniet. Het enige wat je nu nog moet doen, is een dealer zoeken in jouw buurt. Dankzij ons handige overzicht van Deceuninck-dealers ontdek je snel waar je terecht kunt voor advies over onze hoogkwalitatieve kunststof-kozijnen. Ook als je gewoon een kijkje wil nemen naar het assortiment hedendaagse en traditionele kozijnen, zit je goed in onze Groningse showrooms!